Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 10. 2017. 09:14 >> 13:31
1

ČESTITKE ZVANIČNIKA

Vojska CG uvijek na strani slobode

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, čestitao je u ime Vlade i u svoje ime 7. oktobar Dan Vojske Crne Gore navodeći da je to dan zaštitnika Države, čuvara njene nezavisnosti i svakog njenog građanina. Čestitku je uputio i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, navodeći između ostalog da ispunjavanje planiranih ciljeva za Vojsku nije imalo alternativu a da je njena požrtvovanost bila za primjer.

"Kao što će taj datum vječno podsjećati na Tuđemilsku bitku od prije skoro milenijum, tako će se 2017. godina pamtiti kao godina članstva Crne Gore u NATO, čime smo prvi put u svojoj istoriji trajno obezbijedili državnu nezavisnost, mir i bezbjednost. Zato ovogodišnja proslava u svojoj biti ima posebnu simboliku, a vi vojnici prvi ste otvorili vrata Alijanse za svoju državu! Snažnim osjećajem pripadnosti novom sistemu vrijednosti, uvođenjem modernih standarda i učešćem u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, crnogorski vojnici stali su uz rame sa najorganizovanijim vojnim sistemima današnjice", navodi se u čestitki premijera Markovića vojnicima, oficirima i zaposlenima u Vojsci Crne Gore.

 

Premijer u čestitki još navodi da je Vojska Crne Gore kroz istoriju uvijek bila na strani slobode, uvijek branitelj svoje kuće, uvijek spremna da zaštiti mir. To je ideja vodilja ugrađena u biće crnogorskog vojnika!

"Posvećenost koju pokazujete je za poštovanje, a vaša odanost Državi i svom narodu za ponos vašim starješinama, vašim porodicama i svakom građaninu", zaključuje se u častitki Markovića.  

Povodom 7. oktobra – Dana Vojske Crne Gore, srdačne čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore, ministru Predragu Boškoviću i načelniku Generalštaba general-pukovniku Ljubiši Jokiću, uputio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uz želje da i dalje uspješno i predano izvršavaju zahtjevne dužnosti i zadatke. 

"Ove godine Crna Gora je postala članica NATO. Posebne zasluge za doprinos ispunjenju jednog od najvažnijih državnih spoljnopolitičkih ciljeva pripadaju vašem sistemu, čime ste iskazali odgovoran odnos prema vojničkim dužnostima i državi Crnoj Gori. Za vas, ispunjavanje planiranih ciljeva nije imalo alternativu, a vaša požrtvovanost je bila za primjer", navodi se u čestitki Vujanovića.

Predsjednik ističe da su oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica u službi u Vojsci Crne Gore, pokazali da ne postoje teški i laki zadaci kada je u pitanju budućnost naših građana i države.

"Potvrdili ste da, izvršavajući i najzahtjevnije ciljeve, čovjek može da bude gord, dostojanstven i pravičan. Obavljajući najkompleksnije zadatke u mirovnim misijama i operacijama u funkciji globalnog mira i bezbjednosti, pokazali ste, u duhu naše svijetle tradicije, da humanost i patriotizam nemaju cijenu, ali i da umijete da poštujete tuđa prava, kulturu i običaje, na ponos svih građana Crne Gore", kazao je predsjednik.

On je pripadnicima Vojske poželio da i u godini koja slijedi, pružajući kao i do sada doprinos opštem napretku Crne Gore, nastave uspješno djelovanje na ličnom i profesionalnom planu.

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović povodom 7. oktobra -  Dana vojske Crne Gore kazao je da je Crna Gora kao građanska i demokratska država u svim sferama dužna da obezbijedi uslove za miran i spokojan život svojih građana.

"Jedan od najvažnijih faktora za mir i stabilnost je Vojska Crne Gore, koja je kontinuiranim i posvećenim radom i zalaganjem sprovela reforme i transformisala se u savremenu oružanu formaciju koja je uvijek na braniku svoje otadžbine", navodi se u čestitki Brajovića.

On podsječa da je sprovodeći najsavremeniju obuku i usvajajući najveće standarde uz partnerski odnos sa savezničkim državama Crna Gora 5. juna 2017. godine primljena u NATO.

"Kao vojska članice Alijanse, pored stabilnosti naše zemlje, danas Vojska Crne Gore doprinosi stabilnosti regiona, ali i učestvuje u međunarodnim mirovnim misijama širom planete kao respektabilan partner najvećim oružanim silama. Vjerujem da će oficirski, vojnički i civilni kadar Vojske Crne Gore nastaviti svoje usavršavanje, baštiniti profesionalizam, demokratske postulate, poštovati ljudska prava i imati na umu da predstavljaju ugled i ponos Crne Gore širom svijeta", navodi se u čestitki predsjednika parlamenta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније