Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2017. 14:23 >> 13:53

ŠEHOVIĆ - CUNGU

Izgraditi vrtić i školu u Ulcinju

U obrazove ustanove u Ulcinju uloženo je preko dva miliona eura ali je u narednom periodu potrebno intenzivirati aktivnosti na izgradnji novog vrtića u tom gradu i područne jedinice JU OŠ "Bedri Elezaga" u Sukobinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar prosvjete Damir Šehović sa saradnicima sastao se danas sa predsjednikom Opštine Ulcinj Nazifom Cunguom, sa kojim je razgovarao o utvrđivanju narednih koraka u realizaciji dva velika projekta: izgradnje novog vrtića u Ulcinju i područne jedinice JU OŠ "Bedri Elezaga" u Sukobinu.

"Sagovornici su se saglasili da su ulaganja u obrazovni sistem na teritoriji Ulcinja u prethodnom periodu bila značajna, izdvojivši rekonstrukciju JU OŠ 'Boško Strugar', JU OŠ 'Maršal Tito', JU OŠ 'Bedri Elezaga' i JU Srednja mješovita škola 'Bratstvo - jedinstvo', koje su obnovljene kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama, ukupne vrijednosti 2.300.000 eura", navodi se u saopštenju.

Oni su naglasili da je potrebno intenzivirati aktivnosti na izgradnji novog vrtića u Ulcinju i područne jedinice JU OŠ "Bedri Elezaga" u Sukobinu, čime će mreža obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji opštine biti značajno bogatija.

"Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će se jedan od sedam vrtića, čija se izgradnja finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), graditi upravo u Ulcinju, i dodao da će se nakon donešene Odluke Skupštine opštine Ulcinj o prenosu prava nad zemljištem na kojem će se graditi vrtić, i zvanično stvortiti uslovi za pripremu projektnog zadatka i izradu glavnog projekta", kazali su iz ministarstva.

Na sastanku su, napominju, utvrđeni pravci djelovanja kako bi se ubrzala izgradnja područne jedinice JU OŠ "Bedri Elezaga" u Sukobinu, pri čemu je ministar Šehović naglasio da će Ministarstvo obezbijediti uslove za realizaciju projekta u najkraćem roku.

Šehović je izrazio spremnost da posjeti opštinu Ulcinj i obiđe sve obrazovno-vaspitne ustanove.

"Cungu je rekao da Opština prepoznaje značaj dobre saradnje sa Ministarstvom prosvjete i ulaže napore da kroz zajedničke aktivnosti obezbijedi bolji kvalitet obrazovanja djece iz ove opštine", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније