Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

20. 09. 2017. 11:01 >> 10:32

EU INFO CENTAR

Razgovarali o korišćenju IPA fondova

U organizaciji Kancelarije Nacionalnog koordinatora za Ipu, Ministarstva evropskih poslova, danas je u EU info Centru održan koordinacioni sastanak posvećen razmatranju aktuelnih pitanja u sprovođenju Instrumenta pretpristupne podrške (IPA).

Sastankom je predsjedavao ministar evropskih poslova i nacionalni koordinator za Ipu Aleksandar Andrija Pejović, a prisustvovali su novoimenovani šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Herman Špic sa saradnicima i visoki programski službenici zaduženi za sprovođenje Ipe: nacionalni službenik za ovjeravanje i predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija.


Na sastanku je razgovarano o programiranju instrumenta za preostale tri programske godine 2018-2020, s akcentom na Ipu 2018. Takođe je bilo riječi o ažuriranju sektorskih planskih dokumenata i definisanju prioriteta za podršku u narednom periodu.

Učesnici sastanka su razmijenili mišljenje i u vezi sa trećim pozivom za sufinansiranje investicija u okviru Zapadnobalkanskog investicionog okvira i trenutnim stanjem u sprovođenju operativnih programa Regionalni razvoj 2012-2013 i Razvoj ljudskih resursa 2012-2013.

Koordinacioni sastanci predstavljaju redovnu praksu kojom nacionalni koordinator za Ipu, kao glavni sagovornik Komisije po pitanju sprovođenja Ipe, stiče uvid u trenutno stanje u sprovođenju programa i projekata iz obje finansijske perspektive: 2007-2013 i 2014-2020. Na sastanku su dogovoreni naredni koraci u programiranju i rokovi za njihov završetak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније