Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Portal Analitika, Objavio: I. P. ]

08. 09. 2017. 08:00 >> 07:32
6

KAVARIĆ SMATRA

Procesuirati sve koji huškaju protiv vakcine

Direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Nebojša Kavarić, kaže da roditelji koji su vakcinisali svoju djecu ne treba da ćute već da pozovu roditelje koji nijesu to uradili da ih vakcinišu i "učine ono što roditeljstvo podrazumijeva i što štiti i svoju, ali i drugu djecu".

On je kazao i da bi trebalo procesuirati sve one koji javno huškaju i dezinformišu druge da ne primjenjuju preventivnu zdravstvenu zaštitu djece.

Kavarić je kategoričan da ne postoji nijedan naučni dokaz da MMR ima veze sa autizmom ili bilo kojim drugim poremćajem i da sva djeca u domovima zdravlja prođu kompletan pregled prije nego što budu vakcinisana.

Kaže i da nemaju  informaciju da zaposleni, počevši od njega koji je pedijatar, nijesu vakcinisali svoju djecu, osim u slučaju medicinskih kontraindikacija.

"Za sedam dana od upućivanju apela vise od 400 djece je sa roditeljima došlo u Dom zdravlja i primilo MMR vakcinu. Pokazalo se da je uz značaj javnih institucija nadležnih za zdravstvo, instiucija roditelja najvažnija karika u lancu zastite zdravlja djece", rekao je Kavarić za Analitiku.

On je rekao da su o djelovanju lobija i pojedinaca koji javno huškaju i dezinformišu druge da ne primjenjuju preventivnu zdravstvenu zaštitu djece, svaki građanin, pa i zdravstvene institucije, dužne da obavijeste nadležne organe države na dalje procesuiranje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније