Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

13. 08. 2017. 16:28 >> 15:58

TVRDE IZ URE

U Ulcinju isti računi za smeće i struju

Posljednji računi za komunalne usluge, koje su građanima Ulcinja ispostavili iz JP „Komunalne djelatnosti“, najbolja su potvrda da ulcinjska vlast nije dorasla ozbiljnom poslu kojim se bavi, tvrde iz Građanskog pokreta URA. Oni navode da je Opština, nakon što je podigla stopu poreza na nepokretnosti, uvećala boravišnu taksu i cijenu vode, to isto učinila i sa računima za odvoz smeća.

URA ističe da je "udaranje građana po džebu, na najgrublji mogući način, odraz totalne nesposobnosti i neznanja aktuelne vlasti“, ali i plod želje da se na „najlakši“ način obezbijede potrebni prihodi, kojima "bi se namirili partijski apetiti, oličeni u masovnim partijskim zapošljavanjima i zloupotrebama tenderskih procedura, pogotovo u predizbornom periodu“.

"Građanski pokret URA se, od samog početka, oštro protivio povećanju cijene komunalnih usluga, jer smatramo da to nije ispravan način uvećavanja opštinskih prihoda i stabilizacije katastrofalnog finansijskog stanja. Najbolji i najpravedniji način jeste da se poboljša naplata i da se ista vrši nad svim korisnicima, bez „privilegovanih“ pojedinaca, po pravilu bliskih vlastima. Posljednje aktivnosti JP „Komunalne djelatnosti“ su izraz javašluka, ali i nagomilane frustracije, jer će se veće fakture ispostaviti redovnim platišama, dok će oni koji su i ranije izbjegavali plaćanje - to činiti i u budućem periodu“, ukazali su u ulcinjskom odboru Ure.

Oni ističu da nema nikakve logike da isti iznos treba da plaćaju oni koji izdaju 15 kreveta, kao i oni koji izdaju 50, 100 ili 150 kreveta, dok je „najgore od svega to što oni koji izdaju najviše kreveta i oni koji ne žive u Ulcinju, neće plaćati ništa“.

"Elementarna odgovornost prema gradu i građanima bi natjerala gospodu iz vlasti da se hitno pozabave ovim problemom, jer je - najlakše povećavati cijene usluga i udarati po redovnim platišama. Samo što to onda nije sistem, već legalna pljačka. Gotovo da ne postoji mjesto u svijetu u kome su računi za odvod smeća jednaki, ili čak veći, od računa za električnu energiju, šta dovoljno govori o skandaloznom postupanju gradskih vlasti. Međutim, sigurni smo da su ovakvoj nakaradnoj, neznavenoj i bahatoj upravi dani odbrojani, te da je njihova politička vladavina doživjela brodolom. Sada je potrebno predstavniti novi koncept za naš Ulcinj, kao i novi sistem uprave, ali prije svega poštenu i odgovornu vlast, koja voli svoj grad i koja neće reketirati sopstvene građane, već biti njihov pouzdan servis“, zaključili su u Građanskom pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније