Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2017. 23:30 >> 23:00

NA IVANOVIM KORITIMA

S djecom iz dijaspore o štetnosti pušenja

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizovalo je predavanje o problemu pušenja kod djece i omladine, a iz te organizacije razgovrali su sa djecom iz dijaspore.

 

Ljetnu školu pod nazivom "Crna Gora moja postojbina" po jedanaesti put organizovali su Uprava za dijasporu i Zavod za školstvo Crne Gore.

Tako su polaznici škole koji borave na Ivanovim Koritima djeca iz brojnih zemalja svijeta gdje žive crnogorski iseljenici - Velika Britanija, Turska, Italija, Albanija, Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Francuska, pa čak i Urugvaj i Argentina.

U okviru škole odvija se niz edukativnih programa, gdje se djeca iseljenika upoznaju sa crnogorskim jezikom i književnošću, istorijom, geografijom, kulturnom baštinom, muzičkom i likovnom umjetnošću, a tu su pored raznih propratnih aktivnosti i korisni časovi o štetnosti
pušenja po njihovo zdravlje.

Djeci i mladima prije druženja je podijeljen edukativni materijal - brošure CDPR-a "Život bez dima", "Sedam je koraka do zdravlja" i "Pravo na zdravo", kao i naljepnice "Zabranjena prodaja cigareta licima mlađim od 18 godina" i "Zabranjeno pušenje".

Stoga je porukama kako danas, tako i svih ovih godina odraslima i mladima sljedeća "Bolje je i lakše nikad ne početi sa pušenjem, nego pušenje pokušavati ostavljati, jer je to mnogo teži način".

Istovremeno djeci naglašavamo da za mladi organizam pušenje predstavlja opasnost od mnogih bolesti, kako bolesti zavisnosti, tako kasnije tokom života i kancera i bolesti srca i krvnih sudova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније