Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 16:26 >> 16:23

GASI SE IZ VAZDUHA

Aktivni manji požari, svi pod kontrolom

U Crnoj Gori danas je aktivno nekoliko manjih požara, ali su pod kontrolom.

Direktorat za vanredne situacije saopštio je da je u 16 sati požar na tivatskim Solilima skoro u potpunosti lokalizovan.

"Švajcarski helikopter Super Puma je od 08:20 h operativan na Solilima, gdje će nastaviti da dejstvuje do kraja dana", kazali su iz Direktorata.

U mjestu Konjevići u hercegnovskoj opštini jedan krak požara je lokalizovan intervencijom iz vazduha.

"Drugi krak požara od Konjevića ka Vidovom vrhu je još aktivan, ali ne ugrožava stanovništvo i objekte, a vazduhoplovi će nastaviti da dejstvuju u toj oblasti do kraja dana", saopštio je Direktorat.

Ukrajinski avion "Antonov AN 32P je od 8.55 jutros bio aktivan u predjelu sela Konjevići i Prijevor. U popodnevnim časovima će nastaviti sa djelovanjem.

Dva hrvatska kanadera su jutros intervenisala u pograničnom pojasu oko Debelog brijega, a očekuje se da će popodne intervenisati na Luštici.

Na području Budve i Ulcinja nema aktivnih požara, dok je u Baru aktivan manji požar na Kameničkom mostu.

Požara nema ni u kotorskoj opštini, a pripadnici Službe zaštite i spašavanja Kotor ovog popodneva pomagažu kolegama na Luštici.

Na području Podgorice takođe nema aktivnih požara.

"Bugarski helikopter, koji je prethodnog dana bio angažovan na teritoriji Podgorice, nije imao intervencija tokom dana, ali je u stanju pripravnosti i postupaće u skladu sa situacijom na terenu u Glavnom gradu", kazali su iz Direktorata.

U opštini Nikšić, u predjelu Banjana, Javorka i Tovića je prisutno nekoliko manjih požara na nepristupačnim lokacijama, koji ne ugrožavaju stanovništvo i objekte.

Požar u Zagaraču u Danilovgradu je skoro u potpunosti lokalizovan intervencijom iz vazduha, koja će se nastaviti i u popodnevnim časovima.

"Dva izraelska aviona tipa Air Tractor i dva aviona Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom dana gasila požar u Zagaraču", piše u saopštenju.

U opštini Cetinje aktivni su u i dalje požari u Katunskoj nahiji - u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama.

"Požar u predijelu Rvaši-Carev Laz je lokalizovan, ali vatrogasci i dalje dežuraju na toj lokaciji. Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo", naveli su iz Direktorata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније