Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 07. 2017. 13:10 >> 18:20
34

VLADA CRNE GORE

Hvala NATO-u, vatrogascima po 400€

Vlada Crne Gore zahvalila se NATO-u i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika i poručila da će Crna Gora to znati da cijeni. Vlada je svim vatrogascima na terenu opredijelila po 400 eura.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, saopštio je da je Vlada izdvojila 230 hiljada iz tekuće budžetske rezerve za nagrađivanja službenika zaštite i spašavanja.

"I to tako što će vatrogasci koji su neposredno učestvovali u gašenju požara biti nagrađeni sa 400 eura, a oni koji su imali povećani obim posla a nijesu učestvovali u gašenju požara biti nagrađeni sa po 200 eura", saopštio je Nuhodžić.

On je saopštio da je Vlada razmotrila i usvojila informaciju o požarima na teritoriji Crne Gore u periodu od 1. do 18. jula i ocjenila da su svi nadležni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila Centralni i Primorski region.

"Vlada je iskazala posebnu zahvalnost NATO centru za vanredne situacije za brz odgovor, mehanizmu za civilnu zaštitu Evropske unije, državama koje učestvuju u aktivnostima gašenja požara – Ukrajini, Švajcarskoj, Bugarskoj, Izraelu, kao i državama koje su iskazale spremnost da pomognu u ovoj situaciji", rekao je ministar Nuhodžić nakon sjednice Vlade.

Ranije danas, na sjednici Vlade Crne Gore, pozdravljena je poruka generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je pohvalio odgovor saveznica i partnera u roku od nekoliko sati, kako bi pomogli Crnoj Gori u borbi sa šumskim požarima. 

Istaknuto je da pomoć NATO-a u gašenju požara u Crnoj Gori pokazuje da naša zemlja "već uživa benefite svog novog statusa i novog kapaciteta".

Pozdravljena je i efikasnost menadžmenta i tehničkih službi Regionalnog vodovoda na brzom saniranju kvara u Budvi, što je, kako je ocijenjeno, ogromna važnost za crnogorski turizam.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније