Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 07. 2017. 15:08 >> 08:38

FPN PREDLAŽE

Mujović da ide na Sud časti

Fakultet političkih nauka (FPN) na današnjoj sjednici Vijeća donio je odluku da Sudu časti uputiti predlog za pokretanje postupka kako bi se utvrdilo da li je profesor Ranko Mujović svojim ponašanjem i odnosom prema studentima prekršio odredbe Etičkog kodeksa. Vijeće je izrazilo nezadovoljstvo načinom na koji je realizovana nastava na predmetu Međunarodno javno pravo.

Vijeće Fakulteta političkih nauka je na današnjoj sjednici razmatralo situaciju nastalu nakon pritužbi studenata na način organizacije nastave i sprovođenja ispita iz predmeta Međunarodno javno pravo, na kojem je u ljetnjem semestru, usljed odsustva predmetnog profesora, angažovan profesor Ranko Mujović.

"Vijeće je verifikovalo ocjene koje su studenti stekli na ispitu pred Komisijom, formiranom na njihov zahtjev", navodi se u saopštenju dekana FPN profesora Saše Kneževića.

Kao je kazao na osnovu prijedloga Vijeća studenata Fakulteta političkh nauka, Vijeće fakulteta je jednoglasno odlučilo da se predmetna dokumentacija proslijedi Centru za studije i kontrolu kvaliteta, na dalje postupanje.

"Takođe, odlučeno je da se Sudu časti uputi prijedlog za pokretanje postupka, kako bi se utvrdilo da li je profesor Ranko Mujović svojim ponašanjem i odnosom prema studentima prekršio odredbe Etičkog kodeksa. Apsolutno bez namjere prejudiciranja nalaza i stavova nadležnih organa Univerziteta Crne Gore, Vijeće je izrazilo nezadovoljstvo načinom na koji je realizovan proces nastave na predmetu Međunarodno javno pravo", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније