Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 07. 2017. 14:48 >> 14:19

OPASNOST OD POŽARA

MUP pozvao na viši stepen spremnosti

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti, zbog opasnosti od požara.

Viša operativna spremnost potrebna je kako navode iz MUP-a shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u kome se navodi da će u periodu od 06. do 13. jula Crna Gora biti pod uticajem toplog tropskog talasa koji će usloviti visoke temperature vazduha, a koje prouzrokuju visoke vrijednosti indeksa opasnosti od požara.

Poziv je upućen svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, nacionalnim parkovima, Željezničkoj infrastukturi Crne Gore, Direkciji za saobraćaj, Upravi za šume, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, Upravi pomorske sigurnosti i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. 

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanim vremenskim prilikama, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj ekstremnih vremenskih prilika. Direktorat za vanredne situacije konstantno će pratiti stanje na terenu i u skladu sa razvojem događaja, a shodno svojim nadležnostima, angažovaće sva raspoloživa ljudska, materijalna i tehnička sredstva", navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije. 

U slučaju da građanima zatreba pomoć, podsjećaju na brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

"Direktorat za vanredne situacije apeluje na građane da izbjegavaju radnje koje potencijalno mogu izazvati požar, poput paljenja otpada, suve trave i grančica na otvorenom prostoru u toku ljetnjih mjeseci, da ne koriste roštilj u šumi ili na mjestima u blizini suve trave, da ne bacaju upaljene cigarete i staklo u prirodu, te poštuju znake zabrane pristupa tokom perioda visokog rizika od požara", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније