Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

01. 07. 2017. 09:18 >> 08:55

VUJOVIĆ ISTAKAO

"Konkurs je nezakonito poništen"

Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Ranko Vujović je izjavio da je konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za pomoć komercijalnim medijima nezakonito poništen.

“Odluka o poništenju konkursa je nezakonita”, kazao je on za Pobjedu.

Vujović, koji se na sjednici izjasnio da je protiv poništavanja konkursa,  ispričao je da je konkurs realizovan na fer i zakonit način. Sve prijave su, rekao je, ocijenjene u skladu sa Pravilnikom o raspodjeli sredstava i metodologijom bodovanja. U ocjenjivanju pristiglih programskih projekata je postignuta, navodi on, gotovo stoprocentna saglasnost između stručnih službi i članova Savjeta koji su učestvovali u tom poslu.

Kada je čitav posao bio završen i dobijeni bodovi pretvoreni u novčane iznose pojedini članovi Savjeta, kaže Vujović, nijesu bili zadovoljni krajnjim rezultatom koji je dobijen.

“Na sami tok konkursa i procedure izvedene do konačne odluke niko od članova Savjeta nije imao nijednu primjedbu”, istakao je on.

Vujović objašnjava da je odluka o poništenju konkursa nezakonita, jer ,,iznosi čitav niz netačnih činjenica“. U odluci se, dodaje on, nigdje ne navodi da je konkurs i cijela procedura ocjene pristiglih radova realizovana u skladu sa Pravilnikom i metodologijom bodovanja.

Jedan od članova Savjeta koji je, prema saznanjima tog lista, glasao za poništenje konkursa jeste i Darko Ivanović, ali nije želio da komentariše razloge.

“Moj komentar je da nemam komentar “, rekao je on.

Antena M najavljuje tužbu

Glavni i odgovorni urednik Antene M Darko Šuković podnijeće početkom sljedeće sedmice tužbu protiv Agencije za elektronske medije zbog odluke da, nezakonito ponište konkurs.

Problem je, prema riječima Šukovića, nastao kada je Savjet odlučio da poništi konkurs nakon što je okončao postupak ocjenjivanja pristiglih programskih projekata po dosadašnjim pravilima, odnosno nakon što je dobijene bodove pretvorio u novčane iznose. To je urađeno zato što pojedini članovi, kaže on, nijesu bili zadovoljni rezultatima zbog čega su ,,sebi dali diskreciono pravoć da procjenjuju je li neki emiter dobio mnogo ili malo novca“.

Šuković je kategoričan da je u ovoj priči bio cilj da se nanese šteta Anteni M.

“Tužbu ćemo podnijeti najkasnije u ponedjeljak ili utorak. Angažovali smo advokata”, rekao je Šuković za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније