Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 06. 2017. 13:24 >> 12:55

OPŠTINA KOTOR

"Riješili smo polovinu zatečenih predmeta"

Opština Kotor je saopštila da se poslije niza godina može napokon pohvaliti izuzetnim unapređenjem administrativne efikasnosti.

"Da je novoj opštinskoj vlasti jedan od osnovnih zadataka posvećeni rad uprave u interesu svih građana pokazuje činjenica da je naslijeđeno breme zatečenih neriješenih upravnih predmeta više nego prepolovila u kratkom periodu", istakli su iz Opštine Kotor.

Kako je saopšteno, od 18. aprila do danas riješena su 162 od 308 predmeta, koliko su zatekli.

"Samo sa takvim stepenom unapređenja administrativne efikasnosti mogu se stvoriti pretpostavke za puno ostvarivanje prava građana, ali i stimulativan privredni ambijent u kojem se ne rasipaju vrijeme i resursi građana i preduzetnika. Za razliku od prethodne opštinske vlasti, koja je bila preokupirana sopstvenim privilegijama, naša politika nije gomilanje neriješenih upravnih predmeta. Opštinska vlast mora biti po mjeri građana", kazali su iz Opštne.

Oni smatraju da je dugo lokalna uprava u Kotoru bila uslužni servis neodgovorne političke elite, kojoj su upravni predmeti građana bili "deveta rupa na svirali".

"Obećali smo da će većina od zaostalih predmeta biti riješena u narednim dvoma mjesecima, a za nas je data riječ svetinja. Najjednostavnije rečeno, administrativne fioke neće više biti adresa za prava građana i njihove zahtjeve. Upravne procedure i zaštita prava građana biće zasnovani na principu maksimalne efikasnosti i nova lokalna uprava biće apsolutna garancija za to.U interesu Kotoranki i Kotorana je izgradnja moderne, efikasne i kompetentne lokalne uprave, na čemu ćemo nastaviti svakodnevno da radimo. Naša vizija lokalne uprave koja polaže račune kako za poštovanje propisa, tako i za ostvarivanje konkretnih i mjerljivih rezultata, počinje se realizovati na djelu u našoj opštini", poručili su iz Opštine Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније