Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 06. 2017. 13:00 >> 12:52

BUDIMO HUMANI!

SMS-om pomozimo Kristijanu i Ilini

Fondacija "Budi human" otvorila je SMS liniju za pomoć devetogodišnjem Kristijanu Raduloviću i trogodišnjoj Ilini Raonić, kojima je potreban novac za liječenje cerebralne paralize u Turskoj. Svi koji žele da pomognu treba da pošalju "6" (za Kristijana) ili "7" (za Ilinu) na broj 14543. Cijena SMS-a je jedan euro.

Kako su istakli iz fondacije, Kristijan je rođen zdrav, ali se nakon izlaska iz bolnice njegovo zdravstveno stanje iskomplikovalo i ustanovljena je cerebralna paraliza.

"Kako je vrijeme prolazilo, stvari su se komplikovale i ustanovljena je cerebralna paraliza. Harbri Kristijan sada ide u redovnu školu i završava drugi razred. Ne hoda, ali je intelektualno potpuno očuvan i lijevom stranom radi sve što može. Ali, za samostalnije djetinjstvo mu je potrebna naša pomoć", naglasili su iz Fondacije.

Liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija će se raditi na privatnoj klinici "Live hospital" u Turskoj.

"Upišimo 6 i pošaljimo SMS na 14543. Kristijanu možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520000000001463902 ili devizni račun 520042000000857007. Budimo humani i pokažimo srce Kristijanu!", saopštili su iz fondacije "Budi human".

Za Ilinino bolje sjutra

Trogodišnja Ilina zbog cerebralne paralize ima poteškoće, ne može da stoji i sjedi isključivo uz pridržavanje.

"Iako Ilina ima problema sa kretanjem i održavanjem ravnoteže, intelektualno je očuvana, zna azbuku, naučila je da broji do deset, zna značenje riječi i razlikuje boje. Terapija i rehabilitacija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj daje veliku mogućnost da će Ilini biti mnogo bolje. Omogućimo ovoj preslatkoj djevojčici da se razvija kao i njeni vršnjaci. Upišimo 7 i pošaljimo SMS na 14543. Ilini možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520-14638- 05 ili devizni račun 520042000000856910. Budimo humani i pokažimo srce Ilini", poručili su iz fondacije "Budi human".

Kako su istakli iz Fondacije, stranica www.budihuman.me je po transparentnosti jedinstvena u regionu, jer građanima pruža mogućnost da u realnom vremenu prate koliko je novca uplaćeno, sa kojih brojeva te koliko sredstava je još neophodno prikupiti, kao i način na koji se prikupljena sredstva troše.

"Na portalu je istaknuta procedura na koji način neko može postati korisnik Fondacije, sa kojim novcem organizacija raspolaže i kome su do sada građani sve pomogli. Sredstva koja se trenutno nalaze na računu Fondacije "Budi human" a prikupljena su tokom Teletona (u iznosu od 385.576 eura) biće preusmjerna prvom korisniku oboljelom od karcinoma koji bude ispunjavao uslove za dodjelu pomoći", naglasili su iz fondacije "Budi human".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније