Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

03. 06. 2017. 19:14 >> 19:01
10

PODGORICA

Dijeljeni primjerci Kur'ana na bosanskom

Direkcija za vjerske poslove pri ambasadi Turske u Crnoj Gori, u saradnji sa Islamskom zajednicom, organizovala je danas u Podgorici akciju dijeljenja primjeraka islamske svete knjige Kur'an na bosanskom jeziku.

Osim toga, podijeljeno je i 250 vaučera za kupovinu u marketima za porodice kojima je to najpotrebnije, javlja Anadolija. 

U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat Fejzić i ambasador Turske Serhat Galip podijelili su prve primjerke Kur'ana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namirnica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije. 

Kako prenosi agencija, Muslimanima širom Crne Gore biće podijeljeno 4.000 primjeraka Kur'ana. 

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić kazao je da je mjesec ramazan ujedno i mjesec Kur'ana, kada je i počela objava ove svete knjige. 

"Akcija „Neka moj poklon bude Kur'an“, koju je pokrenula Islamska zajednica u Turskoj, prevod Kur'ana na našem jeziku, za muslimane sa ovih prostora, ima svoju simboliku da započne u ramazanu. Mi imamo potrebu da na najbolji način prezentujemo islam, našu vjeru, a stvar koja originalno može da predstavi našu vjeru jeste Kur'an. Jer, danas je islam napadnut od strane onih koji nose islamska imena i prezimena, a ustvari oni krivotvore islam i pogrešno ga predstavljaju svijetu i javnosti. Islam je vjera mira, tolerancije, života i svega onoga što je pozitivno“, kazao je reis Fejzić. 

Ambasador Galip istakao je da je ambasada Turske u Crnoj Gori uvijek uz „našu braću ovdje“. 

"Direkcija za vjerske poslove Republike Turske pri ambasadi Turske u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori podijeliće pomoć za porodice kojima je ona neophodna. Svakoj od ovih porodica uručićemo mali ramazanski poklon u vrijednosti od 41 euro. Sa ovim kuponima, naša braća će moći da kupe najosnovnije namjernice. Mi u Turskoj kada vidimo nešto lijepo, u znak pohvale kažemo 41 put masallah. Mjesec ramazan je mjesec Kur'ana, zbog toga je potrebno što više družiti se sa Kur'anom. Važno je čitati ga, razumjeti ga i sprovoditi u svakodnevni život“, kazao je Galip. 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније