Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

16. 05. 2017. 08:21 >> 07:54
1

PRODUŽEN UGOVOR

S uputom na magnetnu kod privatnika

Građani Crne Gore i dalje mogu, ukoliko su ispunjeni propisani uslovi, sa uputom izabranog doktora u privatnoj poliklinici Hipokrat obaviti snimanje magnetnom rezonancom, potvđeno je Dnevnim novinama iz Fonda za zdravstveno osiguranje i te poliklinike.

 

Nakon što je istekao prethodno sklopljen ugovor za snimanje magnetnom rezonancom između Fonda za zdravstveno osiguranje i poliklinike Hipokrat, kratko vrijeme ta poliklinika nije zakazivala pacijente sa uputom izabranih doktora. Razlog je to što se, kako je kazala Dnevnim novinama medicinska sestra Marija Novosel, čekalo produženje ugovora sa Fondom zdravstva, koji je zvanično i produžen.

“Ugovor sa Fondom je produžen prije nekoliko dana i ponovo zakazujemo pacijente sa uputom izabranog doktora. Ukoliko pacijenti ne mogu obaviti snimanje magnetnom rezonancom u Kliničkom centru za kraće od mjesec dana, mi im na osnovu uputa izabranog doktora zakazujemo u roku od nedjelju dana kako je i predviđeno ugovorom sa Fondom zdravstva”, objasnila je Novosel.

Produženju ugovora obradovala se i Podgoričanka D.P. koja je Dnevnim novinama kazala da je često koristila usluge privatne poliklinike Hipokrat, ali da već neko vrijeme nije mogla da zakaže snimanje u navedenoj zdravstvenoj ustanovi, jer je, kako su joj objasnili, raskinut ugovor po kojem su pacijenti mogli sa zdravstvenom knjižicom da tu u kratkom roku završe snimanja magnetnom rezonancom.

“U Kliničkom centru Crne Gore se jako dugo čeka na to i snimanje skenerom, i toliko čekanje je za mene nezamislivo, a finansijski mi je neizdrživo da plaćam privatno tu dijagnostiku. Pokušavala sam krajem marta da zakažem sa uputom izabranog doktora, ali nisam mogla. Ne znam kako ću ovako bolesna čekati da to završim u Kliničkom centru, jer je odlazak u Hipokrat do sada za mene i meni slične bio spas”, kazala je zabrinuta D.P.

Novosel je kazala da iako su znali da će ugovor biti produžen, u Hipokatu nijesu htjeli da nezakonito u tom periodu od 10 do 15 dana koliko je bilo potrebno za produženje ugovora, zakazuju snimanja pacijentima.

“Sada kada je ugovor produžen, u skladu sa njim, ponovo zakazujemo pacijente u roku od sedam dana”, poručila je Novosel.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније