Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

06. 05. 2017. 08:49 >> 08:22

JAKIĆ SAOPŠTILA

Postupili smo po svim prijavama Krapovića

"Nijesu tačne tvrdnje predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića da ne postupamo po zahtjevima za nadzor koje su nam uputili", saopštila je Pobjedi pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Biljana Jakić.

Krapović je u srijedu rekao da su se nadležni organi oglušili o zahtjeve lokalne uprave da kontrolišu izgradnju više objekata.

"Tražili smo od Uprave za inspekcijske poslove da kontroliše više objekata, ali oni to još nijesu uradili. Inspekcija ne radi svoj posao, zato nam je Budva danas ovakva kakva jeste", kazao je Krapović na Žutoj gredi gdje je pružio podršku građanima koji protestuju zbog izgradnje žičare preko Jaza.

Jakić kaže kako statistika potvrđuje da je Krapovićeva tvrdnja netačna.

"Lokalna uprava Budve i organi opštine podnijela je pet inicijativa za inspekcijski nadzor i po svakoj je postupljeno. Jedna se odnosila na kontrolu već izgrađenog objekta na kp 355/1 KO Budva, po kojoj nije bilo uslova da Inspekcija zaštite prostora preduzme mjere i radnje. Druga na kontrolu izgrađenog dimnjaka uz objekat u Starom gradu u Budvi, za koji je Inspekcija zaštite prostora donijela rješenje o rušenju, treća na rušenje starog i građenje novog potpornog zida u naselju Kuljače, po kojoj nije bilo uslova da Inspekcija zaštite prostora preduzme mjere i radnje, jer se radilo o pomoćnom objektu, pa je ona vraćena Komunalnoj policiji i četvrta za žičaru preko Jaza", kazala je Jakić.

Komentarišući rad inspekcije, Dragan Krapović kazao je da osim što ne postupaju po njihovim inicijativama, inspektori im prave problem i na taj način što kad izađu na teren investitorima objašnjavaju "mi ne bismo dolazili ali moramo, to od nas traži lokalna uprava“. Biljana Jakić nije željela da komentariše tu izjavu Krapovića.

"Nemam komentar na takve izjave, o našem radu govore činjenice. U inspekciji rade profesionalci, tako i postupamo po svakoj inicijativi ma od koga da je stigla", kaže Biljana Jakić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније