Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 04. 2017. 14:40 >> 14:15

CDPR APELUJE

Nikada nemojte konzumirati cigarete

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) obilježava pola vijeka aktivnosti u borbi protiv raka u Crnoj Gori. Tim povodom njihovi aktivisti posjetili su JU Srednja mješovita škola "Braća Selić" u Kolašinu.

Kako su istakli, sa kolašinskim srednjoškolcima aktivisti CDPR-a su razgovarali o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti.

"Nakon razgovora sa direktorkom škole Veselinkom Peković, održana su predavanja za učenike prvog razreda i maturante", kazali su iz CDPR-a.

Tom prilikom predstavnici društva su svim maturantima poklonili po knjigu.

"Očekujemo da će navedena donacija, koja predstavlja samo mali, tj veliki znak pažnje prema učenicima završnih razreda, sigurno najviše obradovati njih same i istovremeno im koristiti, kako za školske obaveze, tako i za vannastavne aktivnosti", kazali su oni.

Posjete vaspitnoobrazovnih institucija u Crnoj Gori su samo dio aktivnosti koje oni sprovode u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda.

"Na ovaj način u CDPR-a uvijek koristimo prigodne prilike da obiđemo vaspitnoobrazovne ustanove i ukažemo na svu štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda na zdravlje svih, a naročito mladih", kazali su iz Društva.

Iz CDPR-a se nadaju da je mnogima, ako ne već svima, dobro poznata činjenica da pušenje sa svim negativnim posljedicama prvenstveno utiče na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova.

"Stoga uvijek apelujemo na sve, ovom prilikom to smo uradili prema učenicima i osoblju škole, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako ZDRAVLJE", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније