Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

10. 02. 2017. 22:28 >> 22:06

POSJETA PURIŠIĆA

Vidljivi ostvareni rezultati u Danilovgradu

Rezultati ostvareni u Danilovgradu su vidljivi, ocijenio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, poručujući da će otvaranje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa invaliditetom u toj opštini doprinijeti pružanju kvalitetnijih i potpunijih usluga.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Purišić je, tokom posjete Danilovgradu, poručio da je zadovoljan što je upravo tu opštinu prvu zvanično posjetio i kazao da cijeni sve što je u lokalnoj upravi postignuto, odnosno rezultate koji su ostvareni i vidljivi.

"Ukazao je da su realizovani značajni projekti od strane Ministarstva, u saradnji sa Opštinom, te da su isti usmjereni na lokalno stanovništvo. Ukazao je i na značaj otvaranja JU Dnevnog centra za djecu i omladinu sa invaliditetom, koji će doprinijeti pružanju kvalitetnijih i potpunijih usluga, obzirom da Ministarstvo ima za cilj da se pruži pomoć i podršku onima kojima je to neophodno, kao i da se stvore kvalitetniji uslovi života za građane“, kaže se u saopštenju.

Predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović naglasio je pozitivna demografska kretanja u Danilovgradu, odnosno da je između dva popisa broj stanovnika povećan za 12 odsto.

On je, kako je saopšteno, ukazao na povoljan biznis ambijent, sa svim pogodnostima koji isti nudi investitorima, što je, kako je rekao, doprinijelo i realizaciji novih investicija, kao i otvaranju novih radnih mjesta.

"Ukazao je da je opština Danilovgrad budžetom za 2017. opredijelila značajna sredstva za rad JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa invaliditetom, te informisao da lokalna uprava već pomaže rad Udruženja „Rastimo zajedno“, kroz plaćanje zakupa prostorija i pratećih troškova“, kaže se u saopštenju.

Đuranović je, dodaje se, istakao značaj projekta „Zapošljavanje osoba sa invaliditetom kroz osnivanje gradskog vešeraja u Danilovgradu“, čija je realizacija u toku uz podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, koji implementira JU Centar za socijalni rad Danilovgrad u partnerstvu sa opštinom Danilovgrad.

"Pored toga, predsjednik je ukazao je na značajne rezultate ostvarene u oblasti IPA projekata. Uz zahvalnost Vladi Crne Gore i resornom ministarstvu, istakao je da je lokalna uprava u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja realizovala značajne projekte, kao što je otvaranje Centra za socijalni rad, Dnevnih boravaka za stare, čime je urađeno dosta kada je u pitanju briga o starijoj populaciji“, kazali su iz Ministarstva.

Na sastanku je, saopšteno je, zajednički konstastovana uspješna dosadašnja saradnja koja će biti nastavljena kroz buduće projekte.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније