Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Milica Sekulić, A.B. [ Mreža, RTCG ]

08. 05. 2024. 08:35 >> 08:35
3

BERANSKO NASELJE DOLAC

Mještani zabrinuti: Ako se izgradi aerodrom, da li će nam rušiti kuće?

Crno Gorom je odjeknula vijest da će sa piste beranskog aerodroma ponovo poletjeti avion. U žiži javnosti bila je i priča da je njemački investitor spreman da uloži milione da se baš u beranskom naselju gradi Airpark Berane. Sada se postavlja pitanje šta će biti sa mještanima koji su pored same aerodromske piste napravili kuće.

Predsjednik mjesne zajednice Dolac Ivan Radević kazao je za emisiju "Mreža" na TVCG da je veliko interesovanje mještana mjesne zajednice Dolac šta će biti sa aerodromom. 

"Aerodrom Dolac nalazi u zoni našeg naselja i tu su izgrađeni veliki stambeni objekti. Tu su mnogi ljudi našli svoj krov nad glavom i veliko interesovanje šta će biti sa tim projektom", poručio je Radević. 

Mještani, stoga, traže odgovor od Vlade šta se desilo da studijom ekonomske opravdanosti aerodroma. 

"Ja građanima nisam mogao dati informacije, a ni lokalna uprava nije mogla dati bilo kakvu informaciju. Njemački nvestitor je već najavio da će biti brzo završena studija ekonomske opravdanosti aerodroma. Mi ovim apelujemo na Vladu da se što prije izjasni i da sredimo to stanje. Da ludi ne žive u neizvjesnosti i strahu šta će biti sa njihovim krovom nad glavom", poručio je Radević. 

Istakao je da stanovnici mjesne zajednice Dolac nisu protiv investicija.

"Čak naprotiv - veoma su se obradovali. Naravno sa druge strane strahuju, jer su uložili sve što su imali u svom životu da bi napravili taj krov nad glavom i na taj način riješili svoje stambeno pitanje. Kada je bilo potpisivanje memoranduma o saradnji u opštini Berane, tadašnji premijer je obećao da će se riješiti pitanje mještana koji su tu napravili kuće", podsjetio je Radević. 

On nije želio da ulazi u detalje ko od mještana ima građevinsku dozvolu za izgradnju kuće. 

"Moja djelatnost nije da se bavim da li oni imaju građevinsku dozvolu. To trebaju neki drugi organi da se bave. To su trebali još ranije da spriječe i da obavijeste sve te građane koji grade u tom dijelu. Neko od nadležnih organa trebao da apeluje na te građane da ne grade. Ja ću uvijek stati uz svoje građane i nadam da će doći do dogovora između Vlade i građana. Ovo je problem širih razmjera", kazao je Radević. 

S obzirom da je u početku bilo navoda da se po planiranom projektu ruši nekih 50 kuća, Radević kaže da mještani očekuju da budu obeštećeni, upravo onoliko koliko su uložili.

"Oni žele da im se da prostor, vjerovatno da nađu svoje rješenje za svoje stambene potrebe. Mislim da je to jedino rješenje, a sad da li će doći do rušenja ili neće, ja u to neću ulaziti. Neka se bave tim nadležni organi i nadležne institucije", zaključio je Radević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније