Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 12. 2016. 21:55 >> 21:39
1

U NJEMAČKOJ

Anđelino liječenje ide po planu

Liječenje Anđele Petrović u Njemačkoj za sada ide po planu, kazao je TVCG njen otac Ilija. Hemoterapija traje 10 sedmica, nakon čega će biti obavljena operacija i biće poznato koliko je još novca potrebno za liječenje djevojčice iz Kotora, kojoj je dijagnostikovan karcinom kostiju. Njen otac zahvaljuje svima koji su donirali novac, bez kojeg, kako kaže, dosadašnje liječenje ne bi bilo moguće.

"Tretman hemoterapijom počeo je 23. decembra. To je prvi ciklus veoma jakih terapija i otprilike će trajati 10-ak sedmica sa prekidima. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u donuiranju sredstava za Anđelino liječenje. Ovakav odaziv nam daje dodatnu snagu da se borimo i istrajemo, jer bez donacija definitivno ništa ne bimogli učinjetio", kazao je Ilija Petrović.

Anđela prva korisnica donatorske linje 14543

Telekom je u saradnji sa fondacijom "Budi human" pokrenuo SMS donatorsku liniju 14543 za pomoć građanima Crne Gore kojima je potreban novac za liječenje, a koji nijesu u mogućnosti da to ostvare kroz redovan zdravstveni sistem. Riječ je o projektu koji je dobio podršku u okviru Telekomove inicijative "Za svako dobro" i koji je zamišljen kao platforma za povezivanje donatora i građana kojima je pomoć potrebna.

Linija je otvorena i za ostale mreže, a cijena poruke je jedan euro.

Prvi korisnik donatorske linije je Anđela Petrović, u okviru humanitarne akcije "Punim jedrima za Anđelu", koju je pokrenula Pomorska škola Kotor uz podršku Ministarstva prosvjete.

Korisnici Telekomove mobilne mreže mogu donirati za pomoć Anđelinom liječenju slanjem SMS poruke sadržine 2 na broj 14543.

"Budi human" je zamišljen kao dugoročni humanitarni projekat istoimene fondacije, koji treba da poveže građane kojima je potrebna pomoć za liječenje sa osobama koje su spremne da pomognu i doniraju stredstva. Pojektom je predviđeno i kreiranje internet sajta na kome će biti objavljivani podaci osoba kojima je potrebna podrška u prikupljanju sredstava, a doniranje će biti omogućeno sms-om i platnim karticama. Planirano je da projekat bude u potpunosti implementiran početkom 2017, a zbog hitnosti sakupljanja sredstava za liječenje djevojčice Anđele Petrović, donatorska linija je aktivirana ranije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније