Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 07. 2016. 18:48 >> 18:29

GUŽVE U "LIMENCI"

Na usluzi još osam službenika MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zbog povećanog obima posla uputilo je osam službenika na ispomoć u Područnu jedinicu u Podgorici.

MUP-a je, kako su kazali, u petak 22. jula, uputio osam službenika iz Direktorata za upravne unutrašnje poslove na ispomoć u Podgoricu, kako bi se na adekvatan način riješio problem gužvi u "Limenci" koji je nastao zbog povećene frekventnosti zahtjeva za izdavanje različitih vrsta dokumenata, u prvom redu zahtjeva za registraciju motornih vozila.

Iz MUP-a su rekli da je kao i svake godine u ljetnjem periodu povećan je priliv zahtjeva za registraciju motornih vozila, koje predaju vlasnici lično ili preko stanica za tehnički pregled vozila.

Kako su objasnili službenici PJ Podgorica pored zih zahtjeva svakodnevno zaprimaju zahtjeve za izdavanje ličnih dokumenata, oružnog lista, dozvole za privremeni boravak stranaca, a od prošle godine, kada su prostorije Limenke renovirane, u toj zgradi se izdaju i saobraćajne dozvole,

"Čime je na jednom mjestu objedinjeno pružanje svih usluga iz upravnih unutrašnjih poslova, te je samim tim i frekventnost građana u ovoj PJ veća", kaže se u saopštenju MUP-a.

Prema njihovim riječima, statistika pokazuje da službenici ove PJ dnevno usluže od 1.300 do 1.500 građana, što po osnovu zaprimanja zahtjeva, što po osnovu izdavanja raznih vrsta dokumenata.

"Tako je na primjer u petak, 22. jula, Područna jedinica Podgorica po raznim osnovama primila je 970 zahtjeva i izdala preko 600 dokumenata, izvoda i uvjerenja, tako da je navedenog dana usluženo 1570 građana", navode iz MUP-a.

Oni su rekali da pored navedenih aktivnosti PJ Podgorica od nedavno sprovodi i aktivnosti koje prozilaze iz izbornog zakonodavstva za koje je nadležan MUP.

Iz MUP su naveli da shodno obavezama koje proizilaze iz Zakona o biračkom spisku, službenici ove organizacione jedinice su u posljednih 15 dana poslali oko dvije hiljade pisanih obavještenja o promjenama biračkog mjesta, a u narednom periodu predstoji slanje još dvije hiljade odštampanih obavještenja građanima.

"Uprkos brojnim navedenim obavezama, službenici PJ Podgorica, uz maksimalan trud i prekovremeni rad, uspijevaju da riješe zahtjeve građana u najkraćem mogućem roku. Službenici koji su nedavno upućeni na ispomoć u PJ Podgorica će u tom smislu biti od velike pomoći, u cilju prevazilaženja aktuelnih kadrovskih i organizacionih izazova", kazali su iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније