Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž. [ Izvor: Dnevne novine ]

17. 06. 2016. 08:18 >> 08:00
1

OD 14. JUNA

Nikčević na čelu novog sindikata policije

Crna Gora je dobila još jedan sindikat policije - Reformski sindikat na čijem je čelu trenutno Marko Nikčević, a koji je u registar Ministarstva rada i socijalnog staranja upisan 14. juna.

Za reformski sindikat kao nacionalnu centralu formiranje tog sindikata je, kazao je Nikčević, veoma značajno zato što žele da njihovi članovi budu iz svih struktura društva.

"Svima u Crnoj Gori podjednako treba neko ko će na kvalitetan način zastupati njihova prava bez obzira na to da li rade u državnoj upravi ili negdje drugo. Tako da je s aspekta nacionalne centrale formiranje Sindikata policije vrlo značajno", kazao je Nikčević.

On ističe da je formiranje Sindikata policije značajno i s aspekta onih koji rade u policiji.

"Ovo je prvi put da zaposleni u policiji imaju alternativu u smislu da mogu da izaberu. To je uvijek bilo jednoobrazno i uniformno u svakom pogledu, tako da mislim da osjećaj da imate alternativu mnogo znači da se ljudi oslobode, da iznesu svoje mišljenje i stav bez straha da će ih neko zbog toga na bilo koji način sankcionisati ili onemogućiti u ostvarenju svojih prava", naglasio je Nikčević i dodao da je interesovanje za novoformirani sindikat značajno.

Priča oko osnivanja Reformskog sindikata policije, kako kaže, nije uopšte pretenciozna, u smislu da očekuju da se desi "nešto spektakularno".

"Jednostavno, kao i u svim drugim djelatnostima i segmentima javnog života u Crnoj Gori treba imati alternativu i ako na jednom mjestu ne možete da ostvarite sve ono za šta ste životno zainteresovani, da to pokušate uraditi na nekom drugom mjestu", objasnio je Nikčević.

U toku je formiranje organa i, kako je rekao, veoma im je važno da priča oko Sindikata policije bude pravilno plasirana do svakog zaposlenog u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, kao i drugim državnim organima koji se bave srodnim djelatnostima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније