Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

15. 06. 2016. 20:10 >> 20:00

RTCG DOMAĆIN

Predstavnici 54 javna servisa u Budvi

U Budvi sjutra počinje zasjedanje Generalne skupštine evropskih javnih servisa, koje se prvi put održava u Crnoj Gori. Teme su razne, a najvažnija će biti kako da javni servisi odgovore izazovima budućnosti. Televizija Crne Gore organizator je konferencije, koja je najveći medijski skup do sada održan u našoj zemlji.

Predsjednik Evropske radiodifuzne unije (EBU), Žan Pol Filipo, najavio je da će predstavnici 54 javna servisa prikazati inovacije u kontakt programima, posvetiti pažnju umrežavanju i razmjeni iskustava, diskutovati o idejama...

"Izazov je braniti i promovisati vrijednosti javnog servisa, koji treba da bude različit, da objektivno prenosi dobar programski sadržaj gledaocima, čime obogaćujemo demokratiju i to je jedini način da se javni servisi održe", kazao je on za TVCG.

Važno je i ići u korak s tehnološkim dostignućima, ističe generalna direktorica EBU, Ingrid Deltenre.

"Definitivno je promijenjen način na koji koristimo medije i zato ćemo sjutra dosta razgovarati o narednoj generaciji javnih servisa, tehnologiji, ali i kvalitetu programa. A za sve to potrebna su sredstva i ljudi koji stvaraju program", ističe Deltenre.

Onim što je vidjela u Crnoj Gori, kao i organizacijom skupštine koja je prvi put dodijeljena našoj Televiziji, zadovoljna je.

"Odlično ste se pripremili za ovaj sastanak, a ono što je posebno značajno za vašu kuću i Crnu Goru je što su ovdje predstavnici 54 zemlje i što svako želi da nauči nešto novo o vama", dodala je Deltenre.

Generalna skupština evropskih javnih servisa trajaće do petka. 

TV prilog: Snežana Mirković

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније