Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 05. 2013. 10:59 >> 10:58

POMOĆI STUDENTIMA

Gradska čitaonica da radi i vikendom

Na prijedlog Foruma mladih SDP-a Podgorica, odbornik te partije u Skupštini Glavnog grada Jovan Đurišić predao je inicijativu u kojoj se zahtijeva da čitaonica u Gradskoj biblioteci bude otvorena i subotom i nedjeljom u poslijepodnevnim časovima, kako bi se studentima olakšalo učenje.

FOM SDP-a traži da čitaonica bude dostupna vikendima tokom decembra i januara (zimski semestar) i juna i jula (ljetnji semestar).

„Ova inicijativa pokrenuta je zbog olakšavanja uslova za učenje studentima, kako onim koji nemaju adekvatne uslove za učenje kod svoje kuće, tako i onim studentima koji dolaze iz drugih gradova“, saopštili su mladi SDP-a.

Otvaranje čitaonice studentima u danima vikenda, naročito u toku ispitnih rokova, kako smatraju, olakšalo bi savladavanje gradiva i doprinijelo boljoj prolaznosti na ispitima.

„Iako postoje čitaonice na fakultetima i u studentskim domovima, otvaranje čitaonice u Gradskoj biblioteci bi samo pružilo adekvatne uslove i rasterećivanje već postojećih čitaonica. Ne bi smjela postojati nijedna prepreka za prihvatanje ove inicijative, i to naročito u glavnom gradu, koji je u svakoj državi stjecište studentske populacije“, navodi se u saopštenju.

Forum mladih SDP-a je najavio da će inicijativu, preko svojih odbornika, pokrenuti i u drugim univerzitetskim gradovima u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније