Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 02. 2016. 13:07 >> 12:54
2

NOVINE

Uskoro video nadzor na raskrsnicama

Brojne novine čekaju vozače u ovoj godini. Jedna od njih je video nadzor na raskrsnicama, radi veće bezbjednosti na crnogorskim drumovima.

“Implementacijom projekta stacionarnih sistema za nadzor i kontrolu drumskog saobraćaja predviđeno je instaliranje ovih uređaja na 72 lokacije, u primorskoj regiji na 17, na sjeveru na 24, a u centralnoj regiji na 31 lokaciji. Taj projekat će biti realizovan u 2016”, kazao je, za Antenu M, Danilo Janjušević iz Uprave policije.

Istovremeno, planirane su strože kontrole kada je posrijedi registracija vozila - video nadzor postojaće i na tehničkom pregledu. 

“Posebno bih izdvojio poboljšanje implementacije informacionog sistema za hitnu medicinsku pomoć na teritoriji Crne Gore, uvođenjem  tzv. 'time response' hitne medicinske pomoći u slučaju saobraćajnih nezgoda na čitavoj teritoriji Crne Gore. Planirano je i uspostavljanje centralizovane baze registra traumatizma, takođe vezano za saobraćajne nezgode, zatim uspostavljanje stabilnog izvještavanja o izdavanju ljekarskih uvjerenja, što je jako bitno, kontrolnim zdravstvenim pregledima, kao i revidiranje već izdatih vozačkih dozvola, po osnovu dijagnoza, koje se jave u postupku”, kazao je Janjušević.

Ističe i da je cilj je i da se poboljšanja kvalitet nastave u auto- školama.

“Kroz izradu novog postupka Pravilnika o polaganju vozačkog ispita, kao i izradu programa obrazovanja za instruktore vožnje. U domenu rada auto-škola predviđeno je da relicenciranje svih auto-škola u skladu sa novim propisima iz ove oblasti, kao i unapređenje teorijskog znanja vozačkog ispita, kroz izradu novih testova za polaganje”, zaključio je Janjušević. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније