Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business

05. 12. 2015. 21:43 >> 21:30
1

NAJBOLJA ULJA

Bar: Četvoro nagrađenih maslinara

Najbolje ulje na ovogodišnjoj maslinijadi napravio je Hajrudin Murić, drugo mjesto osvojio je Nijazim Bećović, treće Sadetin Peričić, a četvrto Islamske zajednice Bar, saopšteno je iz Ministarstva poloprivrede i ruralnog razvoja.

Nagrađeni maslinari, u izjavama za sajt Ministarstva, istakli su da su kvalitet za koji su dobili nagradu postigli jer se pridržavaju najsavremenijih standarda u berbi i preradi maslina.

„Maslinarstvo je unosan biznis i imamo siguran plasman maslinovog ulja, ali ima prostora da proizvodnja kvalitetnog maslinovog ulja bude masovnija i konkuretnija u Crnoj Gori“, tvrde nagrađeni maslinari.

Predsjednik nevladine organizacije Maslinijada, koja je organizator manifestacije, Suljo Mustafić, podsjetio je da je manifestacija započela prije 13 godina, sa idejom da se obnovi interesovanje za maslinarstvo i Stari Bar.

U tome se, kako je rekao, uspjelo jer je maslinarstvo sada modernije, sa novim tehnologijama većim kvalitetom i znanjem.

„Svjesni smo da je to samo dio onoga što je potrebno i moguće uraditi“, rekao je Mustafić dodajući da je potrebno raditi na tome da domaće ulje bude konkuretnije.

Mustafić se zahvalio Opštini Bar što prepoznaje značaj Maslinijade, ali i Ministarstvu poljoprivrede na podršci.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније