Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 11. 2015. 08:28 >> 08:28
5

ZBOG KLEVETE

Policajci tuže "Monitor"

Službenici Uprave policije Mladen i Vladan Radunović podnijeli su tužbe protiv nedjeljnika „Monitor“ i autorke teksta objavljenog 6. novembra u kojem su, kako navode, predstavljeni kao ,,kriminalci sa dosijeima“, saznaje Pobjeda.

 

Braća Radunović su angažovana na obezbjeđivanju javnog reda i mira tokom protestnog skupa Demokratskog fronta 24. oktobra u Podgorici. Njihov zadatak tog dana bio je da spriječe i suzbiju eventualne nerede, koji su i uslijedili nekoliko sati nakon najavljenog mirnog okupljanja. Zastupnici braće Radunović su advokati Branko Anđelić i Darko Dragović.

Radunovići tvrde da su tog dana, kao i sve vrijeme dok su zaposleni u policiji, časno obavljali posao i da nikada nijesu ni prekršajno, niti krivično osuđeni. Ipak, u tekstu u ,,Monitoru“ pod naslovom „Koji su policajci sa kriminalnim dosjeom učestvovali u akciji“ pominju se njihova imena i dovode se u vezu sa krivičnim djelima za koja su - pravosnažno oslobođeni.

U boksu „U službi sa dosijeima“ navode se imena braće Radunović, a u daljem tekstu stoji da su osuđeni na godinu zatvora zbog optužbi da su zloupotrijebili službeni položaj obezbjeđujući noćni klub „Afrodita“ dok se u njemu obavljala prostitucija i trgovina ženama.

U tužbi Mladena Radunovića, koju je podnio Osnovnom sudu u Podgorici, navodi da se u tekstu ističe da je, osim pripadnika SAJ-a, bilo još službenika policije sa kriminalnim dosijeima.  

“Navodi se boldovano ime Mladena Radunovića. U produžetku, iza imena navodi se da je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine zbog optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj obezbjeđujući noćni klub „Afrodita“ dok se u njemu vršila prostitucija i trgovina ženama, što apsolutno nije tačno”, navodi se u tužbi.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније