Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2013. 19:10 >> 19:14

SDP I POZITIVNA

Osudili napad na novinarku Monitora

Pozitivna Crna Gora i Socijaldemokratska partija (SDP) osudile su prijetnje i uvrede upućene novinarki nedjeljnika Monitor Mileni Perović Korać.

Pozitivna je zatražila od Uprave policije da po hitnom postupku sprovede sve radnje kako bi prijetnje bile sankcionisane, jer je prilikom hapšenja NVO aktivista  odmah nakon performansa pokazala da može izuzetno brzo reagovati.

"Dakle, istu brzinu očekujemo da Uprava policije i nadležni organi pokažu kako bi bilo sankcionisano nedolično i nedopustivo ponašanje lokalnog funkcionera iz Kolašina. Ukoliko se pokaže da su prijetnje izrečene od strane predsjednika Skupštine Opštine Kolašin Mileta Šukovića, brza intervencija je dodatni imperativ jer funkcioner mora da pokaže dodatno dozu odgovornosti prema javnoj riječi, a ne da na novinarske tvrdnje umjesto argumentima odgovara šovinističkim i primitivnim prijetnjama", rekao je poslanik Pozitivne Dritan Abazović.

On smatra da kontinuirani napadi na novinare svjedoče o velikoj nervozi vlasti.

"I upravo ovakve reakcije su i od strane međunarodne javnosti prepoznate kao visokorangoirani problem Crne Gore. To po automatizmu šteti i urušava međunarodni ugled naše države", kazao je Abazović

Navodeći da SDP snažno osuđuje prijetnje novinarki Perović Korać,  i ostalim zapošljenim u tom listu, šef medijskog pula te partije Mirko Stanić rekao je da u SDP-u smatraju da je takav odnos neprimjerenim prema predstavnicima javne riječi u Crnoj Gori čija jeuloga jedna od ključnih za razvoj demokratije i transparetnost državne i lokalne vlasti.

On smatra da je ponašanje Šukovića i bez ovog zadnjeg incidenta trebalo biti predmet pažnje nadležnih državnih organa budući da je OO SDP protiv njega i drugih odgovornih u opštini Kolašin podnio krivične prijave. 

"Nadamo se da će barem poslije vulgarnih prijetnji izrečenih pritom osobi ženskog pola tužilaštvo biti ažurnije nego što je to u proteklih tri i po godine bilo kad je u pitanju tužba naše partije", istakao je Stanić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније