Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2015. 09:23 >> 09:12
2

PROFESOR RAKOČEVIĆ

Oduzimanje imovine falilo našem sistemu

Crnogorski poslanici završili su juče raspravu o Predlogu zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom. Poslanici su saglasni da je zakon korak naprijed u borbi protiv kriminala i korupcije, a to smatra i profesor na Pravnom fakultetu Velimir Rakočević.

"Radi se o jednom zaista vrlo značajnom pravnom aktu koji će da zaokruži, ne samo u formalnom, već i u suštinskom smislu borbu protiv organiozovanog kriminala i korupcije. On je zaista nedostajao našem pravnom sistemu jer svi ovi ostali propisi bili su na neki način nedostatni jer je ključna stvar bila da se oduzme ekonomska moć nosiocima kriminalnih aktivnosti", objašnjava Rakočević za Portal Analitiku.

Upitan je li Crna Gora zakasnila sa donošenjem tog zakona navodi:

"Možda jeste malo se zakasnilo, ali u suštini nikad nije kasno. Ono što je više nego sigurno jeste da ukoliko se on dosljedno primijeni ne može biti nedodirljivih."

Rakočević smatra da će država imati snage da Zakon sprovodi na pravi način, te da će svi morati da se povinuju njegovim odredbama bez obzira koliko bile bolne. Navodi i da može biti iznenađenja:

"Svi oni dobro znaju ko je i jedan euro stekao nezakonito, i svi oni mogu i moraju da strijepe", zaključio je Rakočević.

Poslanici će se, podsjetimo, o tom zakonskom predlogu izjasniti na kraju zasijedanja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније