Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 09. 2015. 16:22 >> 16:21
71

MIHAILO O INCIDENTU

Žao mi je starice, probijali smo se kroz rulju

Mitropolit CPC Mihailo kazao je u izjavi za Portal Analitika, da se ne sjeća da li je ikoga udario kada je danas u Kotoru bježao od pristalica SPC.

"U Kotoru je bila jedna grupa fanatičnih pristalica SPC, koji su uradili sve da naprave nered. Ja se stvarno ne sjećam da li sam zakačio nekoga u toj gomili koja me je jurila. Meni je iskreno žao ako sam udario staricu ili bilo kog drugoga jer, jednostavno, smo se probijali kroz rulju i spasavali živu glavu. Stvarno mi je žao ali nijesam nizašta kriv", rekao je Mihailo povodom današnjeg incidenta.

Na snimku TV Novi se vidi kako se Mitropolit Mihailo probija kroz gomilu. U jednom se momentu starija žena postavlja ispred njega u namjeri da ga pljune. Mitropolit CPC instinktivno postavlja ruku, gura staricu i nastavlja na bježi od pristalica SPC, prenosi Portal Analitika

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo i danas je, kao prije tri dana u Bijelom Polju, doživio neprijatnost u Kotoru prilikom dolaska na Javnu raspravu o Nacrtu zakona o vjerskim slobodama.

Grupa od oko 100 građana spriječila je danas mitropolita Mihaila i ostale predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve CPC da učestvuju u javnoj raspravi. Zbog napete situacije rasprava u Kotoru na kraju nije održana.

Пратите нас на

Коментари71

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније