Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Portal RTCG

26. 08. 2015. 11:27 >> 11:20
4

DOBROVOLJNA AKCIJA

Bošković i prosvjetari dali krv

Zaposleni u Ministarstvu prosvjete, na čelu sa ministrom Predragom Boškovićem, te zaposleni u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici, priključili su se dobrovoljnoj akciji davanja krvi koja će trajati danas i sjutra.

 

Ministar Bošković rekao je da građani možda nijesu ni svjesni koliko je bitno dati krv.

"Svaki zdravi građanin Crne Gore bi to trebalo da uradi, posebno ako smo bili svjesni da je Zavod imao problema sa obezbjeđivanjem dovoljnih jedinica krvi", rekao je Bošković, navodeći da su, nakon što su vidjeli informaciju u medijima o malim zalihama krvi, odlučili da organizuju akciju.

Kazao je da se nada da će sve veći broj prosvjetnih radnika dati krv, najavljujući da će ovo možda postati redovna akcija Ministarstva prosvjete.

On je rekao da su imali više od 150 prijavljenih radnika u sektoru prosvjete, koji su bili raspoloženi da daju krv.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi, Gordana Rašović, kazala je da su ovakve akcije izuzetno važne, posebno u momentu kad ustanova na čijem je čelu uputi poziv građanima. Podsjetila je kako je avgust mjesec kad se dešavaju nestašice krvi, ali i više saobraćajnih udesa zbog ogromnog broja turista koji dolaze u našu zemlju.

"Naravno, potreba za krvlju je svakodnevna i mi iz dana u dan nastavljamo sa kontinuiranim obezbješivanjem krvi, jer se rezerve mijenjaju iz minuta u minut", kazala je Rašović.

Ona se zahvalila ministrima i zaposlenima u prosvjeti na akciji.

"Vaša inicijativa, kao prvog čovjeka veoma važnog resora, je za svaku pohvalu. Vaša odluka da pokrenete akciju, ja vam se zahvaljujem na tome. Zahvaljujem se svim prosvjetnim radnicima, koji su došli da svojim ličnim primjerom pozovu sve ljude dobre volje da nam se pridruže", kazala je Rašović. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније