Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

08. 03. 2015. 10:48 >> 10:52
4

MURATI SAOPŠTIO

Odnosi Kosova i CG primjer u regionu

Dobrosusjedski odnosi između Kosova i Crne Gore mogu biti dobar primjer u regionu, ali saradnja može biti jača i sadržajnija u obostranom interesu država i njihovih građana, kazao je ministar za dijasporu Kosova Valon Murati koji se sastao sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodanom Vujičićem.

 

Kako se je saopšteno iz Udruženja, Murati je naglasio da je Uduženje Crnogoraca Kosova most između Kosova, crnogorske zajednice na Kosovu i Crne Gore.

“Ministar Murati se informisao oko zahtjeva Crnogoraca da budu ustavno pravno priznati i adekvatno zastupljeni u Skupštini Republike Kosova. Oni su takode razgovarali o mogućnosti unapređenja pozicije Albanca u Crnoj Gori i Crnogoraca na Kosovu kao značajanog faktora stabilnosti i unapređenja sveukupnih odnosa dvije države”, navodi se u saopštenju.

Vujičić i Murati su se saglasili da je potrebno ujediniti napore kosovske i crnogorske dijaspore ka zajedničkom cilju, a to je što brži prijem Kosova i Crne Gore u porodicu evroatlanskih država.

“Udruženje Crnogoraca Kosova nastavlja sa aktivnostima u cilju afrimacije crnogorske zajednice na Kosovu i uskoro očekuje niz sastanaka na najvišem nivou sa zvaničnicima Vlade Kosova, kao i projekte u interesu domovine Kosova i matične nam države Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju predsjednika tog udruženja Slobodana Vujičića. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније