Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

10. 09. 2014. 17:23 >> 17:23
16

UZ PORŠKU OEBS-A

Srpski zakoni prevedeni na crnogorski

Zakoni i propisi Srbije, kojim se uređuje proces izbora za Nacionalne savjete, prevedeni su na više manjinskih jezika, među kojim je i crnogorski, saopšteno je iz Crnogorske partije.

"Misija OEBS-a u Srbiji je navela da je, na zahtjev Ministarstva za javnu upravu i lokalnu samoupravu i Republičke izborne komisije, obezbijedila podršku za prevod zakona na više manjinskih jezika koji se zvanično upotrebljavaju u najmanje jednoj lokalnoj samoupravi", saopšteno je iz CP.

Kako je saopštio OEBS dokumenta su prevedena na albanski, bošnjački, bugarski, hrvatski, češki, mađarski, makedonski, crnogorski, slovački, rumunski i rusinski jezik.

Crnogorski jezik je u službenoj upotrebi u opštini Mali Iđoš od 2010. 

"Smatramo da će bolje razumijevanje zakona u predizbornoj fazi doprinijeti većem učešću pripadnika nacionalnih manjina u izboru njihovog Savjeta. Misija OEBS u Srbiji ostaje posvećena što većem učešću pripadnika nacionalnih manjina u političkom procesu", kazao je vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a Majkl Ujehara.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније