Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

07. 12. 2013. 12:18 >> 12:25
1

LOVĆENAC

CP: SPS želi da nas istisne iz vlasti

Crnogorska partija izaći će samostalno na izbore za članove Savjeta Mjesnih zajednica u opštini Mali Iđoš, koji će se održati 15. decembra, saopšteno je iz te partije.

Opština se, kako navode, sastoji od tri naseljenja mjesta, Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić i svako od njih predstavlja posebnu mjesnu zajednicu.

Crnogorska partija izlazi samostalno u Lovćencu sa kandidatima za svih 15 članova Savjeta MZ. Na izbore izlazi i koalicija SPS i SNS i koalicija koju čine DS, JS i grupa građana.

„Izborne radnje u Lovćencu od samog početka teku u neregularnim uslovima izazvanim bahatim ponašanjem lokalne vlasti. Vrhunac je odluka da se ne dozvoli prisustvo posmatrača i kontrolora na izborima. Lokalna izborna komisija je imenovala i članove stalnog biračkog sastava na biračkim mjestima isljučivo od predstavnika SPS i SNS. Crnogorskoj partiji nije omogućeno da ima svoje predstavnike na biračkim mjestima što jasno govori o namjeri aktuelne vlasti da po svaku cijenu sačuva vlast“, navodi se u saopštenju CP.

Jedini način da lokalno rukovodstvo SPS sačuva vlast u Lovćencu je da samo oni broje glasačke listiće i donose odluku o tome ko je pobjednik, smatraju u Crniogorskoj partiji.

„Strah od eventualne revizije dosadašnjeg rada i otkrivanja niza malverzacija ih je dovela do stanja agonije u kojem više ne biraju sredstva dovodeći izborni sistem do apsurdnosti“, navodi se u saopštenjui i podsjeća da su, vladajuću većinu u dosadašnjem sazivu savjeta Mjesne zajednice u Lovćencu činili SPS sa 9 članova, dok su 5 pedstavnika Crnogorske partije i jedan nezavisni član potpuno ignorisani i iključeni iz rada savjeta.

„Odnos lokalnog SPS-a prema crnogorskoj zajednici u Lovćencu najbolje ilustruje njihov prošlogodišnji pokušaj da sruše bistu crnogorskog vladike i književnika Petra II Petrovića Njegoša, kao i organizovanje i finansiranje „pete kolone“ unutar crnogorske zajednice“, zaključuje se u saopštenju CP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније