Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: R.B. ]

18. 06. 2020. 12:37 >> 12:36
4

MITROVIĆ SA BRČVAKOM

Dijaspora da i dalje pomaže najugroženijima u CG

Očekivanja su da će dijaspora i u narednom periodu, naročito kroz djelovanje Humanitarne fondacije "Dijaspora Crnoj Gori", biti aktivno uključena u prikupljanje i transparentno usmjeravanje donacija ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija, zaključeno je na sastanku direktora Uprave za dijasporu Predraga Mitrovića i Hačka Brčvaka, poznatog filantropa koji živi i radi u Njemačkoj.

Mitrović se zahvalio Brčvaku na dosadašnjoj saradnji i na, kako je saopšteno, humanosti, društveno – korisnim aktivnostima i impozantnom broju donacija porodicama, pojednicima i institucijama kojima je podrška bila prijeko potrebna.

"Veliku zahvalnost gospodinu Brčvaku dugujemo i za iskazanu posvećenost i solidarnost u borbi protiv Kovida-19, a posebno na donacijama novca i sredstava u iznosu od više stotina hiljada eura, koje su značajno doprinijele da crnogorske nadležne institucije na adekvatan i pravovremen način odgovore ovom globalnom javnozdravstvenom izazovu", kazao je Mitrović.

Govoreći o modalitetima jačanja saradnje, Brčvak je predložio intenzivnije uključivanje Uprave za dijasporu na polju ulaganja dijaspore u projekte u Crnoj Gori, uz uvjerenje da će Uprava imati vodeću ulogu u koordinaciji svih aktivnosti na poboljšanju neophodnih uslova u ovoj sferi djelovanja.

"U dijelu privrednog partnerstva, očekivanja dijaspore su da se omogući lakši administrativni pristup iseljenicima, koji bi, uz subvencije u pogledu smanjenja biznis barijera, značajno investiciono uticao na ukupni ekonomski ambijent u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Podsjećaju da je nagrada za individualni doprinos dijaspore „Iskra“ za 2019. godinu, koju dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo (FAKT), u saradnji sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore dodijeljena Brčvaku.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније