Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B.

01. 04. 2024. 21:00 >> 20:59
1

JOŠ SE ČEKA OTVARANJA

Raičević obišao je Kuću maslina

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je Kuću maslina u kojoj su završeni radovi na uređenju enterijera prodajnog dijela i sale za konferencije u Kući maslina u Starom Baru.

Opština Bar je nakon izvršene primopredaje objekta vrijednosti preko milion eura koji je izgrađen u saradnji sa Vladom Crne Gore, finansirala izradu idejnog rješenja i glavnog projekta uređenja enterijera prodajnog dijela i sale za konferencije.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar estetskim uređenjem kao i instaliranjem najsavremenije opreme biće omogućeno adekvatno izlaganje i prodaja proizvoda ne samo lokalnih već i maslinara sa čitavog crnogorskog primorja, a objekat će omogućavati održavanje radionica, seminara i obuka u cilju prenosa znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja.

Elvira Muzurović, diplomirani inženjer arhitekture ispred firme “ARHING inženjering” DOO čiji je projektantski biro izradio glavni projekat objekta Kuće maslina kao i projekat uređenja enterijera, istakla je kako su još u fazi izrade projekta starobarski motivi kamena, drveta i masline zamišljeni i implementirani u enterijer objekta.

“Opremanje objekta je predviđeno u dva segmenta, od kojih se jedan odnosi na uređenje enterijera, a drugi na nabavku kontinuirane linije za proizvodnju maslinovog ulja i druge prateće opreme za sveobuhvatni pogon u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Time će Kuća maslina biti zaokruženi administrativni, edukativni i proizvodni centar za razvoj maslinarstva u Crnoj Gori, kroz aktivnosti koje će imati za cilj prenošenje znanja i iskustava u proizvodnji maslinovog ulja, podizanja novih i održavanja postojećih zasada maslina, proizvodnju ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, prodaju lokalnih proizvoda od masline i maslinovog ulja, kao i drugih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније