Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Darko Bulatović [ Mreža, TVCG ]

23. 03. 2024. 07:42 >> 07:42
Čitaj mi:

NAKON IZVJEŠTAVANJA JAVNOG SERVISA

Šavničani više neće imati najveće račune za vodu u državi

Građani opštine Šavnik su dva mjeseca plaćali najskuplju vodu u državi, ali više neće. Računi koji su im sa Novom godinom stigli uvećani čak puta, biće vraćeni na nivo prošlogodišnjih.

Sve se to desilo nakon što je Javni servis izvijestio o njihovom problemu. 

Kada su Šavnčanima stigli januarski računi za vodu, četiri puta veći nego mjesec ranije, Dragić Bojović zvao je i ekipu TVCG u nevjerici, pitajući se kako to da jedna od najnerazvijenijih crnogorskih opština ima najveće račune za vodu u državi.

 

Priča je na Javnom servisu objavljena, a prepucavanja na relaciji opština-Regulatorna agencija o tome ko je kriv za paprene račune prekinula je lokalna uprava ovih dana i cijene vratila na nivo prošlogodišnjih.

Za Dragića mala, ali važna pobjeda u korist sugrađana.

"Logično je bilo da možda ti računi iz decembra 2023. godine porastu u januaru za neku inflaciju koja je bila u 2023. godinu. To znači da moj račun od 7 i 22 poraste na recimo 10-11 eura. Ali, ne smijemo nikad pristajati da se ne usprotivimo recimo nekih nelogičnostima kao što je skok od 450 ili 500 odsto", pojašnjava Bojović.

U lokalnoj upravi kažu da su uradili ono što je jedino i bilo ispravno.

"Konkretno cijena će biti od poslednjeg računa manje 110 odsto, odnosno 10 odsto manje od računa koje su bili prošle godine. Mislim da smo tu zaista izašli maksimalno građanima Šavnika u susret", poručio je prvi čovjek opštine šavnik Jugoslav Jakić. 

Za Dragića se priča o šavničkoj vodi tu, ipak, ne završava. Red je kaže i da se stavi u funkciju i Vodovod koji je sagrađeni još prije pet godina.

"Mi još uvijek pijemo vodu iz Vdovoda koji je napravljen prije 50 godina. Građani moraju da kupuju vodu pored vode koju plaćaju i da kupuju po prodavnicama. Građani imaju potpuno pravo da za svoj novac traže kvalitet usluge", ukazao je Bojović. 

Dragić poziva građane da na sličan način reaguju kad god osjete da su im prava ugrožena.

"Svaka vlast treba da bude svjesna da su oni tamo ne radi njih, već radi nas. Moraju da budu servis svih građana opštine Šavnik", zaključio je Bojović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније