Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

B.B.

12. 03. 2024. 10:44 >> 10:44
Čitaj mi:

JOKIĆ

Žuta plaža da bude opštinska, gužve smanjili za 20 do 30 odsto

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić ističe da je ove godine budžet 45 miliona eura, te da očekuje da će ostvariti 85 odsto planiranih aktivnosti.

Najveći kapitalni projekat je izgradnja novog vodovoda od Jugodrva do Bigova za pet donjogrbaljskih sela, a time će se napraviti i preduslovi za razvoj kompleksa Bigovo Bay. Jokić očekuje i da će Žuta plaža ove sezone biti opštinska i da će uspjeti da je opreme onako kako očekuju i građani i turisti. Očekuju prema najavama da će Kotor posjetiti više od 1,5 miliona turista.

Kako je naveo Jokić gostujući u emisiji "Mreža" na TVCG, plaže su u nadležnosti Morskog dobra i uglavnom su date u zakup, a opština je ove godine uputila zahtjev da Žuta plaža bude javno kupalište i onda će Opština voditi računa o njoj. Građani su se žalili da nema na njoj vode za tuširanje, a to je ističe Jokić bila odgovornost zakupca. Nada se da će novom podjelom ta plaža biti opštinska i da će biti uređena na pravi način.

"Na nju se naslanja otvorni ljetnji bazen za kojeg je urađen idejni projekat rekonstrukcije i mogu da najavim za narednu godinu da će biti gotov i glavni projekat i da ćemo krenuti sa obnovom. Pitanje gužve u saobraćaju na koje se žale građani Kotora, se rješava. To je kapitalni projekat Opštine, uveli smo prvu fazu pametnog upravljanja saobraćajem kroz pametne semafore i kroz softvere koji vode računa o načinu upravljanja saobraćajem, što je dovelo do smanjenja gužvi 20 do 30 odsto, zavisno od lokacije. Cilj nam je nakon usvajanja budžeta da inplementirano drugu fazu, a to podrazumijeva semaforizaciju sve do tunela, u Dobroti do Doma zdravlja i unapređenje softverskog dijela, tako da u danima najveće gužve od tunela do Doma zdrvalja se ne putuje duže od 30 minuta", kazao je Jokić.

Što se tiče puta Škaljari-Muo on je, kaže, raskrečen, urađeno je idejno rješenje, sada će se raditi glavni projekat i da Ulica Iva Brkanovića, odnosno od groblja u Škaljarima do bolnice postane dvosmjerna kako bi se rasteretio saobraćaj. Naredne godine očekuju realizaciju i tog posla.

"Budžet za 2024. je 45 miliona eura, prošle godine je bio 29, a recimo 2017. kada sam postao predsjednik Opštine bio je 19,5. Imamo i plan investicija, gdje je kapitalni projekat cjevovod za novi vodovod od Jugodrva do Bigova za pet donjogrbaljskih sela koja će biti spojena na gradski vodovod. To je projekat vrijedan 6,5 miliona eura, a oko dva miliona ćemo uložiti za vodovode u samim selima. To je preduslov za razvoj kompleksa Bigova bay", istakao je Jokić.

Najavio je u narena dva mjeseca otvaranje novog pedijatrijskog odjeljenja, tokom ljeta i novog trga na Svetom Stasiju i naravno projekat smanjanja saobraćajne gužve.

"Žičara je značajna u smislu vidljivosti Kotora, ali i obrnuto. Najavljeno je oko 700.000 turista sa brodova, isto toliko će stići organizovanim autobuskim turama, nekoliko stotina na druge načine i svakako smo najposjećenije mjesto u Crnoj Gori", naglasio je predsjednik Opštine Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније