Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

12. 02. 2024. 16:39 >> 16:39

ĐURAŠKOVIĆ-FILIPOVIĆ

Razgovarali o zajedničkim projektima Cetinja i Rijeke

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem. Tema sastanka bili su budući projekti i inicijative koje će dodatno ojačati ekonomske, kulturne i turističke veze između Prijestonice i Rijeke, koji su 2010. godine potpisali Sporazum o prijateljskoj saradnji. Razmotrene su mogućnosti za zajedničke projekte i aktivnosti, kao i razmjenu iskustava u pomenutim oblastima, koje će doprinijeti boljem životu građana ova dva grada i jačanju međusobnih veza.

Đurašković se zahvalio gradonačelniku Filipoviću na pozivu i interesovanju za dalje produbljivanje saradnje, navodeći da današnji susret predstavlja važan korak u dugoročno dobrim odnosima između Prijestonice Cetinje i Rijeke, kao dva prijateljska grada od izuzetnog značaja za svoje države, te potvrđuje spremnost da zajednički rade na izgradnji bolje budućnosti za svoje građane.

Tokom sastanka, prisutni su razgovarali i o projektu izgradnje žičare Kotor - Lovćen - Cetinje, kao novom atraktivnom i originalnom turističkom sadržaju koji će doprinijenti turističkoj valorizaciji svih potencijala Prijestonice, kao i eventualnim iskustvima koje Rijeka može primijeniti na sličnim projektima u budućnosti.

Đurašković je istakao da su Crna Gora i Hrvatska partneri i dobri susjedi koje povezuju iste vrijednosti koje dijele, isti ciljevi, kao i evropske i evroatlantske integracije.

„Naše zemlje imaju zajednički cilj jačanja mira, saradnje i očuvanja stabilnosti na Balkanu, kao i u širem regionu i predstavljaju temelj održivog razvoja i evropskih integracija ovog područja“, naveo je Đurašković.

Posebno je istaknuta podrška koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njenom putu pristupanja Evropskoj uniji, a gradonačelnik Rijeke Marko Filipović izrazio je punu podršku i solidarnost sa Crnom Gorom u ovom procesu, navodeći da se raduje što će sastanci poput ovoga dodatno unaprijediti regionalnu stabilnost i prosperitet.

Na kraju sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo povodom upriličenog susreta, a gradonačelnik Đurašković pozvao je svog hrvatskog kolegu u zvaničnu posjetu Cetinju i Crnoj Gori u susret 21. maju, Danu nezavisnosti.

Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Mirko Stanić, predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj i član Odbora za međunarodnu saradnju Igor Šušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније