Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B.

09. 02. 2024. 13:06 >> 13:12
1

BIJELO POLJE

SPP: Opština 30 dana ćuti na inicijativu za obnovu Hadžidanušine džamije

Opština Bijelo Polje ni nakon 30 dana nije odgovorila na građansku incijativu za potpunu obnovu Hadžidanušine džamije, saopštili su iz Stranke pravde i pomirenja i pozvali nadležne da postupe po građanskoj inicijativi, u suprotno će, kako kažu, morati da pozovu građane na proteste.

Predstavnici Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja shodno Statutu Opštine Bijelo Polje, dostavili su Sekretarijatu za izgradnju, sekretaru Mensuru Hajdarpašiću predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću i predsjedniku Skupštine Opštine Ernadu Suljeviću, građansku inicijativu sa hiljadu i po potpisa, za potpunu obnovu Hadžidanušine džamije u strogom centru grada, a i dalje nemaju nikakav odgovor, naveli su iz ove partije.

“Kako navode, shodno Statutu Opštine Bijelo Polje o podnijetoj inicijativi nadležni organ lokalne uprave dužan je bio i u obavezi da zauzme stav u roku od 30 dana o tome i da obavijesti podnosioca inicijative”, saopštio je Admir Camić, iz Stranke pravde i pomirenja.

Kaže i da organ opštine kojem su uputili građansku inicijativu u obavezi je da istu uputi nadležnom organu lokalne uprave i radnom tijelu Skupštine radi davanja mišljenja, a isti su dužni su da daju svoje mišljenje u roku od 15 dana od dana dostavljanja inicijative.

Camić navodi i da je Statutom Opštine Bijelo Polje jasno u članu 125 naglašeno da je Skupština dužna da se o građanskoj inicijativi izjasni na prvoj narednoj sjednici po dobijanju mišljenja.

“Očigledno da koalici DPS,BS,SDP i SD ne odgovara ova građanska inicijativa, pa o njoj niko još se nije niti oglašavao niti radio na istoj”, naveli su iz SPP

Pozvali su nadležne da postupe po građanskoj inicijativi, u suprotno će, kako kažu, morati pozvati građane na protestni skup ispred Opštine Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније