Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B. [ RTHN ]

30. 01. 2024. 12:13 >> 12:17

HERCEG NOVI

Sanacija klizišta Kanli kule od sljedeće sedmice

Sanacija klizišta ispod Kanli Kule, koja je trebalo da počne polovinom januara, još uvijek je na čekanju, mada je izvođač radova, podgorička firma Intermost dopremila ogradu za gradilište i postavila građevinski kontejner.

Kako za RTVHN kaže direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević, početak posla kasni zbog problema administrativne prirode.

"Mi komunikaciju imamo sa Upravom za kapitalne projekte, koja je formalni nosilac tog projekta. Mislim da bi za nekih sedam dana, prema preliminarnim razgovorima, izvođač trebalo da počne sa pripremom, dovođenjem mehanizacije i materijala, jer to neće biti lagan već veoma zahtjevan posao, jer se radi o sanaciji klizišta Kanli kule", navodio on.

U lokalnoj upravi još uvijek ne znaju dinamiku izvođenja radova, koja bi trebalo da bude dogovorena na narednom sastanku sa izvođačem.

"Kada izvođač dođe, predstaviće svoju dinamiku. Vidjećemo šta možemo očekivati od njega, koja je brzina izvođenja radova, koliko su oni invazivni u dijelu sanacije kule. Nakon svih tih razgovora, a očekujemo da izvođač u narednih sedam dana dođe, kako je i dogovoreno, znaćemo pobliže kako i šta vezano za sami početak, koliko će radovi trajati, da li će se prekadati tokom sezone, šta će se prvo raditi", kazao je Kovačević.

Na sastanku će pored izvođača biti i nadzor, firma Projektant, kako bi detaljno dogovorili dinamiku, koja će tokom ljetnje sezone zavisiti od lokacije na kojoj se radi.

"Ako se u toj dimamici dogovorimo da se prvo rade djelovi sanacije u stopi tvrđave, samim time turisti neće imati ometani prolaz kroz grad, a onda sjevrniji dio u višim zonama Kanli kule, vidjećemo da to rade tokom sezone. Sve je stvar razgovora sa izvođačem, koji ima ugovornu obavezu", kazao je Kovačević.

Klizište je je zahvatilo više od tri hektara u užem jezgru Starog grada u Herceg Novom i napravilo oštećenja na Kanli kuli. Projekat obuhvata sanaciju od Jadranske magistrale do crkve Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti. Vrijednost radova je oko 900 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније