Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B.

02. 01. 2024. 12:18 >> 12:18
1

STRANKE PRAVDE I POMIRENJA U BP

Za obnovu Hadžidanušine džamije prikupljeno preko 3000 potpisa

Za obnovu Hadžidanušine džamije prikupljeno je preko 3.000 potpisa građana, kazali su u bjelopoljskom opštinskom odboru stranke Pravde i pomirenja.

Kako navode u ovoj partiji, sa masovnim odzivom građana Bijelog Polja, lokalnoj upravi i lokalnom bjelopoljskom parlamentu se jasno dalo do znanja, da se ova građanska inicijativa mora staviti na dnevni red.

Podsjećaju da je građansku inicijativu može podnijeti najmanje 3% birača upisanih u birački spisak opštine prema podacima o broju birača sa posljednjih izbora.

“Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja će inicijativu predati 8. januara u ponedeljak u 12 sati i tim povodom je pozvala sve zainteresovane građane da im se pridruže ovaj dan u 12 sati, da zajedno predaju inicijativu građana za obnovu Hadžidanušine džamije u centru grada u Bijelom Polju”, poručuju iz stranke Pravde i pomirenja.

Hadži Danuš-hanumina čaršijska džamija izgrađena je u XVII vijeku u centru akovske čaršije u Ašik-mahali, a stradala je 1944. godine uslijed savezničkog bombardovanja.

Nakon II svjetskog rata, umjesto obnove, do temelja je srušena zajedno sa mezarjem, a na njenom mjestu izgrađen park i spomen obilježje palim borcima NOB-a.

“Borit ćemo se da se obnovi Hadžidanušina džamija, jer je ona simbol i vrijednost ne samo Bošnjaka mislimana Bijelog Polja već cijelog Balkana na kome su se od prapovijesti susretale kulture, civilizacije i vjere gradeći posebnost međusobnog poštovanja, uvažavanja i suživota, u kome su se bogomolje posebno respektirale i čuvale, što je najveća vrijednost Balkana, a o čemu imamo veliki broj veličanstvenih primjera”, kazali su u bjelopoljskom opštinskom Odboru Stranke pravde i pomirenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније