Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Селвр Вуковић [ Portal RTCG ]

15. 07. 2023. 12:51 >> 13:00
2

BUKA NA MALOJ PLAŽI

Ulcinjani blokirali put, protestuju zbog glasne muzike

Jednočasovnom blokadom šetališta na maloj plaži u Ulcinju, mještani Pristana, Pinješa i Starog grada protestvovali su zbog nepoštovanja zakona o zaštiti od buke.

Mještani kažu da im je godinama ugroženo mentalno zdravlje od buke koja dolazi iz lokala na otvorenom i diskoteka na Maloj plaži.

Kako su kazali, godinama su intervenisali, molili i pisali nadležnim organima ali rezultata nema.

"To je odraz neodgovornih ljudi na odgovornim mjestima, neodgovorne vlasti jer jednostavno oni ne žele da preduzmu nešto po tom pitanju", poručuju Ulcinjani. 

Jedan od organizatora Fuad Hodžić kazao je da Zakon o zaštiti od buke jasno definiše da na ovakvim otvorenim prostorima muzika može da ima limitiranu vrijednost od 65 decibela.

"Zašto neće, ne mogu ili ne smiju, komunalna policija ili drugi organi da natjeraju vlasnike lokala da poštuju zakon o zaštiti od buke", pita se on. 

Mještani su takođe podvukli da ne traže zabranu muzike, samo traže poštovanje zakona za ograničenje buke

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније