Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Ljiljana Vukotić, Radio Crne Gore ]

18. 06. 2023. 17:28 >> 17:40

SJEĆANjE NA BUBNjARA

Herceg Novi ne zaboravlja svoje legende: Trka u čast Dragoljuba Đuričića

Revijalnom trkom sjećanja u Herceg Novom je jutros počeo cjelodnevni program pod nazivom “Srce bira Dragoljuba” , posvećen legendarnom bubnjaru Dragoljubu Đuričiću. Trka je počela ispred Dragoljubove kuće, u blizini autobuske stanice, a cilj je bio na Škveru, gdje je muzičar rado provodio vrijeme.

“Herceg Novi ne zaboravlja svoje legende, a Dragoljub Đuričić je to bio i ostao. On zaslužuje da ga pamtimo dok nas ima”, kazala je inicijatorka manifestacije Natalija Preočanin Samardžić.Ona i njena ćerka Viktorija Samardžić pokrenule su i u Beogradu trku sjećanja na Dragoljuba, koji je sa svojim bubnjarima podržavao Beogradski maraton.

“U blizini Brankovog mosta stoji mural posvećen Dragoljubu. Ja o mnogi Novljani ga često obilazimo, kažemo – idem da se javim Dragoljubu”.

Dragoljub Đuričić preminuo je prije dvije godine u toku epidemije kovida 19.

Učesnica trke, Dragoljubova prijateljica Mirjana Martineti, kazala je da je sjećanje bolno jer Dragoljuba nema, ali da je ova manifestacija potrebna kako bi mladi saznali ko je bio Dragoljub i kakve smo ljude imali u našem gradu.

Trku sjećanja I manifestaciju “Srce bira Dragoljuba “ pored brojnih Novljana i Dragoljubove porodice podržala je lokalna uprava I TO HN.

Na Škveru gdje je bio cilj trke, svirali su popularni “Egzodusi” sa kojima je Dragoljub nastupao na početku karijere. U programu su učestvovala i djeca iz vrtića “Naša radost” i sastav Low Voltage. 

Večeras će biti održana tribina na kojoj će o Đuričiću govoriti kolege o prijatelji, a potom će na tvrđavi Forte Mare nastupiti grupa “Leb o sol” sa kojom je Đuričić godinama svirao.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније