Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

17. 04. 2023. 13:13 >> 13:19

PRIJAVLjENO POLICIJI

Prčanj: Oštećena skalinada ka Bogorodičinom hramu

Stepenište u sklopu zaštićenog kompleksa Bogorodičinoga hrama na Prčanju oštećeno je tokom noći. Mještani su o vandalizmu u jutarnjim satima obavijestili prčanjskog župnika, a on nadležne, koji su izvršili uviđaj, javlja portal Boka News.

Mještani Prčanja jutros su se samoinicijativno organizovali i preduzeli prve korake kako bi privremeno stabilizovali stepenište, da ne dođe do njegovog daljeg obrušavanja.

Paroh don Željko Pasković za Boka news kaže da je slučaj prijavio MUP-u, Komunalnoj inspekciji, s biće prijavljeno i Upravi za zaštitu spomenika kulture, jer to stepenište je spomenik kulture prve kategorije Crne Gore.

Podsjeća da su prije tri godine uništene i balustrade u donjem dijelu stepeništa.

"Pozivam krivca da se prijavi policiji, a ako ne želi da to učini, neka se pokaje, jer je ovo crkveno stepenište jednog od najvećih svetišta na ovom dijelu Jadrana", kaže don Pasković.

Crkva Rođenja Blažene Djevice Marije – zaštićeni spomenik kulture, čija je gradnja počela 1789. i završena 1913. vapi za sanacijom i zaštitom, stepenište je podložno klizištu, što se na prvi pogled vidi po ulegnućima na gazištima i po razdvojenim spojevima na konzolama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније