Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

17. 11. 2022. 15:20 >> 15:18

OD ZNAČAJA ZA NAJMLAĐE

Otvoren sportski teren na Prčanju

Multifunkcionalni, sportski teren JU Osnovne škole "Ivo Visin" na Prčanju svečano su danas otvorili predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i direktorica te obrazovne ustanove, Petra Ćetković.

Predsjednik Jokić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se u okviru novembarskih dana otvara adaptirani sportski teren i najavio izgradnju ostalih u osnovnim školama na području opštine.

"Završena je izgradnja i multifunkcionalnog sportskog terena sa dječjim igralištem u Kavču, ali odlučili smo da otvaranje terena prčanjske škole uvrstimo u program proslave Dana opštine. Priveli smo kraju i izradu idejnog rješenja sportske sale za ovu obrazovnu ustanovu i nadamo se da će temelji biti postavljeni do 2024. godine. Ovo je jedan u nizu sportskih terena koje ćemo izgraditi u najbližoj budućnosti", poručio je on.

Jokić je istako da je u planu izgradnja terena u Perastu, kod OŠ "Veljko Drobnjaković" u Risnu, na Benovu, kod male škole u Škaljarima. Multifunkcionalni teren u Kavču je završen, a investicija je iznosila preko 80.000 eura.

"Sport nije djelatnost u koju ulažete novac pa možete da zaradite to je novac koji ulažete da buduće generacije budu zdrave i da imaju dobar kako fizički tako i mentalni razvoj", kazao je on.

Direktorica Osnovne škole “Ivo Visin”, Petra Ćetković je istakla da su Opština Kotor, Sekretarijat za kulturu sport i društvene djelatnosti i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, u saradnji sa Ministarstvom sporta, uspjeli da realizuju projekat čija je vrijednost 48.000 eura, a radovi su trajali dva mjeseca.

Predsjednik FK “Bokelj” Davor Kumburović i trener KK “Kotor” Momčilo Knežević saglasni su da je ovo veoma značajno za najmlađe sugrađane i stvara uslove za njihov kvalitetniji rast i razvoj.

Na kraju programa učenici Osnovne škole “Nikola Đurković” iz Radanovića odigrali su prijateljsku fudbalsku utakmicu sa učenicima-domaćinima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније