Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

04. 07. 2018. 07:40 >> 07:28
1

U PRČANJU

Stop dozvolama za vile zbog UNESCO-a

Ministarstvo održivog razvoja ponovo je odbilo zahtjev kotorske kompanije Gradnja invest za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, sa vilama u kotorskom naselju Prčanj.

 

Zahtjev je odbijen zato što investitor nije imao saglasnost svih vlasnika zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom na kojoj je trebalo da se gradi hotel, kao i zbog toga što se dopunom odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje zabranjuje građenje u granicama prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, upisanog na listu UNESCO-a, piše Pobjeda.

Objekat je trebao da se gradi na urbanističkoj parceli 33 u zahvatu lokalne studije lokacije Glavati Prčanj. Ministarstvo je i 11. maja prošle godine odbilo zahtjev kotorske kompanije, ali je Upravni sud 23. marta ove godine poništio to rješenje i vratio predmet na ponovni postupak.

U presudi je navedeno da obrazloženje osporenog rješenja nije sačinjeno u skladu sa članom 203 Zakona o opštem upravnom postupku, budući da su razlozi međusobno kontradiktorni, nejasni i nerazumljivi, pa ne upućuju na odluku iz dispozitiva, a što je bitna povreda pravila postupka.

U rješenju Ministarstva se navodi da Gradnja invest nije uz zahtjev podnijela dokaze za izdavanje građevinske dozvole, propisane članom 93 Zakona o uređenju prostora i izgradnji, kao i saglasnost svih vlasnika građevinskog zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom, za dio katastarske parcele 1055 KO Prčanj I, budući da taj dio urbanističke parcele utiče na fukcionalnost i pristup objektima.

Navode i da Gradnja invest nije mogla dobiti dozvolu i zbog toga što je 15. aprila prošle godine stupila na snagu dopuna odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje, kojom se zabranjuje gradnja u granicama prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, upisanog 1979. godine na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Protiv ovog rješenja ponovo može da se povede upravni spor. Izvršni direktor Gradnja investa je Radislav Babić, koji je i osnivač firme sa Ginom Babić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније