Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

08. 01. 2024. 21:40 >> 10:06
6
Čitaj mi:

EP VATERPOLO

To su naše "Ajkule": Protiv Hrvatske, publike, sudija pobjeda nakon peteraca

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigrala je 11:11 nakon četiri četvrtine protiv Hrvatske u trećem kolu Evropskog prvenstva.

 Nakon peteraca Crna Gora dobija dva boda. Tešanović je odbranio Harkovu i Fatoviću i to je trijumf, ali nažalost ne za drugo mjesto.  

Upozoravali su naši momci na ovakav scenario, i to se stvarno i desilo. U drugom poluvremenu gotovo da nismo igrali jednu odbranu sa komplet ekipom, a dosta isključenja je bilo više nego diskutabilno.

Sa druge strane nije bio isti kriterijum. Zato i raduje igra naših momaka, koji su i pored publike, domaćinskog suđenja, iskusnije ekipe preku puta sebe, uspjela da dobije nakon peteraca. Da je priznat gol Đura Radovića sad bi imali tri boda i drugo mjesto.

Ovako idemo na Njemačku pa ako tu slavimo u četvrtfinalu čeka Italija. 

HRVATSKA – CRNA GORA 13:15 (4:2, 1:3, 4:3, 2:3, 2;4)

Dubrovnik, Bazen u Gružu. Gledalaca: 2.500. Sudije: Jorgos Stavridis (Grčka) i Tamaš Kovač (Mađarska)

HRVATSKA: Bijač 6 odbrana, Popadić; Burić 1, Fatović 1, Lončar, Biljaka, Bukić 1, Vukičević 1, Žuvela 3, Marinić Kragić 4, Vrlić, Butić, Harkov 2.

CRNA GORA: Tešanović 10 odbrana, Lazović; Vujović 1, Perković 2, Mršić 2, Mačić, Popadić 1, Vidović 1, Đ. Radović 4, Ukropina 1, Spaić 1, Matković 1, V. Radović 1.

ČETVRTA ČETVRTINA

8. minut Crna Gora - Hrvatska  11:11

Nevjerovatrno gol naših ali nije priznat.  

8. minut Crna Gora - Hrvatska  11:11

TEŠANOVIĆ BRANI!!! 

8. minut Crna Gora - Hrvatska  11:11 GOOOOOOL

Jovan Vujović pogađa i ponovo je nerješeno. 

7. minut Crna Gora - Hrvatska  10:11

Brani ponovo Tešanović, ali Hrvati dolaze do prednosti nakon šuta Bukića.

7. minut Crna Gora - Hrvatska  10:10

VAR je gledao udarac Popadića i presudio crvveni karton za našeg vaterpolistu. Peterac za Hrvatsku, Fatović je šutirao ali nije pogodio. Međutim mi smo do kraja meča sa igračem manje.

6. minut Crna Gora - Hrvatska  10:10

Petković je očigledno fauliran na centru, ali sudije se ne oglašavaju. Probao je šraubom ali nije pogodio. 

6. minut Crna Gora - Hrvatska  10:9

Novo isključenje čak 15. put na ovom meču smo sa igračem manje i sada je Vukićevič pogodio.

5. minut Crna Gora - Hrvatska  10:9 GOOOOOOL

Đuro Radović!!!!!!! Kakav gol, kakva serja igrača splitskog Jadrana. Vodimo 10:9.

4. minut Crna Gora - Hrvatska  9:9

Ništa novo - napad Hrvatske igrač manje za nas. Vasilije Radović je dobio treće isklljučenje, i za njega je meč gotov. Ponovo se branimo međutim. I

3. minut Crna Gora - Hrvatska  9:9

Novo isključenje za naše momke. Ovog puta Vudović. Probao je Harkov ali je šutirao pored gola. Udarac je blokirao i Popadić.

2. minut Crna Gora - Hrvatska  9:9

Napad naših, probao je Mršić da iznenadi Bijača ali nije uspio. Sa druge strane ponovo dobra odbrana naših momaka. Napad i gol Đura Radovića. Malo mu je lopta bježala, uspio je da se smiri i sjevnula je ljevica.  

1. minut Crna Gora - Hrvatska 8:9

Hrvatska osvaja treće plivanje na meču. Ukroina dobija novo isključenje.Bunio se i naš selektor pa je dobio žuti karton. Tešanović sjajan na golu. Tri odbrane u kratkom vremenu najboljeg vaterpoliste Crne Gore za 2023. godinu.

TREĆA ČETVRTINA

8. minut Crna Gora - Hrvatska  8:9 GOOOOOL

Dobili smo i mi igrača više, probali smo da igramo na centra, ali nismo dobor baš organizovali. Trebao je možda Mršić ranije da šutira. Hrvatska srećom pravi grešku, sjvenula je kontra naših i peterac koji je Đuro Radović iskoristio. 

7, minut Crna Gora - Hrvatska  7:9

Čak petzo isključenje u ovoj dionici za naše momke. U takvoj konsolidaciji snaga, Hrvatska ponovo dolazi do dva gola prednosti. 

6. minut Crna Gora - Hrvatska  6:7

Igrač više za nas, koji nismo uspjeli da iskoristimo, lopta se vratila za naše, ali nismo organizovali napad da valja. 

5. minut Crna Gora - Hrvatska  7:8

Nešto što se ne gleda često. Obostrano isključenje Žuvele sa jedne i Vidvoića sa druge strane. Ubrzo mi dobijamo još jedno isključenje (Spajić) i ponovo Marinić Kragić daje gol.

5. minut Crna Gora - Hrvatska  7:7 GOOOOOL

Probali smo brzi napad ali nismo bili precizni. Vujović potom dobija dva minuta. Drugo njegovo isključenje. Probao je Fatović ali Tešanović brani. Peti put se branimo sa igračem manje. Kontra za naše momke i Vlado Popadić postiže gol. 

4. minut Crna Gora - Hrvatska  6:7

Igrač više sada za Hrvvatsku, isključen je Matković. Izgledalo je da ćemo uspjeti da se odbranimo, ali u zadnjoj sekundi powerplay-a Marinič Kragić pogađa. 

3. minut Crna Gora - Hrvatska  6:6 GOOOOL

Sada mi imamo igrača više. Butić je isključen, a naš selektor je zvao tajm aut. Nakon tajma auta akcija za Matkovića koji pogađa uz pomoć Bijača.

2. minut Crna Gora - Hrvatska  5:6

Perkoviću su svirana dva metra, Hrvatska ponovo ima napad. Popadić je dobio dva minuta, ali srećom neko od hrvatskih reprezentativaca je uplivao u dva metra. 

1. minut Crna Gora - Hrvatska  5:6

Osvajamo prvi put loptu na plivanju, ali Spajić pravi kontra faul. Hrvatska dolazi ponovo do prednosti preko Fatovića.

DRUGA ČETVRTINA

8. minut Crna Gora - Hrvatska  5:5

Igrač više za naše, Mršić je probao da probije, izgledalo je da je ostvario prednost i da je možda fauliran ali nije se čula pištaljka. Nakon toga ponovo sjajna odbrana naših.

7. minut Crna Gora - Hrvatska  5:5

Vasilije Radović je isključen totalno bez osnova. Upozoravali su naši na domaćinsko suđenje i možemo da ga i vidimo u zadnja dva napada. Nadamo se da ipak neće da utiče na naše. Hrvati koriste igrača više golom Žuvele.

6. minut Crna Gora - Hrvatska  5:4 

Žuvela je probao, ali nije bio precizan. Rino Burić faulira Vujovića novi igrač više, probao je Matković ali Bijač uz pomoć stative brani. 

5. minut Crna Gora - Hrvatska  5:4 GOOOOOOL

Sada Hrvatska ima igrača manje. Mirna, staložena akcija, Perković daje gol. On je i izborio isključenje. Vodimo prvi put na meču. Za sada 3:0 u ovoj dionici.

4. minut Crna Gora - Hrvatska  4:4

Presing naših momaka kao da je zbunio Hrvate, ali onda je uslijedio "poklon" isključenje Vidovića.  Ali ponovo sjajna odbrana. 

3. minut Crna Gora - Hrvatska  4:4 GOOOOOOL

Igrač manje za nas ali ponovo odlična odbrana. Sljedeći napad sjevnula je desna ruka Stefana Vidovića. Fantastičan gol našeg vaterpoliste.

2. minut Crna Gora - Hrvatska  3:4 GOOOOOOL

Žuvela je udario Spajića po licu i zaslužio dva minuta, a Vasilije Radović pogađa. Raduje dobra igra naših mladih vaterpolista.

1. minut Crna Gora - Hrvatska  2:4

Ponovo Hrvati brži na plivanju. Probale su "barakude" lob pasom da uposle centra, ali Tešanović na vrijeme isplivava sa svog gola. Sljedeći našad naš probao je Vidović, ali Burić blokira. 

PRVA ČETVTINA 

8. minut Crna Gora - Hrvatska  2:4

Hrvatska pravi kontra faul. Ide posljednji napad u četvtini za naše, ali nsimo uspjeli da se organizujemo. I onda baš kao protiv Španije primamo gol u zadnji sekond. Harkov sa velike udaljenosti pogađa.

7. minut Crna Gora - Hrvatska 2:3 GOOOOL

Biljaka je isključen, uslijedila je ponovo dobra akcija naših i Spajić smanjuje na 2:3.

6. minut Crna Gora - Hrvatska 1:3

Igrač više za Hrvatsku ali se branimo, prije svega zahvaljujući dobroj odbrani Tešanovića. Kontra fual na drugoj strani pravimo, a Vasilije Radović je zavrijedio isključenje. Najgor mogući scenario nakon toga, Đuro Radović pravi faul i sudije sviraju peterac. Marinić-Kragić je bio precizan.

5. minut Crna Gora - Hrvatska 1:2

Čini se da smo uspjeli da se naviknemo na atmosferu što pokazuje dobra odbrana "ajkula".  Igrač više za naše, isključen je Harkov. Dobra akcija i šut Mačića ali nije uspio da savlada hrvatskog golmana. 

4. minut Crna Gora - Hrvatska 1:2 GOOOOOL

Isključen je Vrlić i prvi put igrač više za nas. Mladi 21-godišnji Marko Mršić pogađa za nas.

3. minut Crna Gora - Hrvatska  0:2

Nakon našeg neuspješnog napada, odlična odbrana "Ajkula" i centar Hrvatske je spriječen. Međutim napad poslije ponovo Vasilije Radović ne uspjeva da pronađe Matkovića.  Popravio se Radović ponovo sjajnom odbranom. 

2. minut Crna Gora - Hrvatska 0:2

Prvo isključenje za naše momke i Hrvati to koriste. Isključen je Popadić, a Žuvela pogađa ponovo sa distance. 

1.minut Crna Gora - Hrvatska 0:1

Hrvatska osvaja prvo plivanje. Žuvela pogađa iz prvog šuta na naš gol. Snažna dijagonala. Probao je Matković da uzvrati takođe iz daljine, ali na našu žalost pogođena je stativa.

Crnogorski vaterpolisti duel sa jednim od favorita za titulu prvaka dočekuju sa polovičnim učinkom.

Nakon startne pobjede nad Francuskom nakon boljeg izvođenja peteraca 20:19, izabranici Vladimira Gojkovića su poraženi od reprezentacije Španije 14:12.

Ono pak što donekle ohrabruje je da su naši momci odigrali bolje meč sa Španijom od onog sa Francuskom, bez obzira na drugačije rezultate na kraju.

U našem taboru svi vjeruju da možemo da igramo sa Hrvatskom, a najsvježija je sigurno posljednja utakmica sa SP u Fukuoki gdje smo izbacili Hrvatsku u osmini finala.

U taboru "ajkula" su kazali i da su spremni na domaćinsko suđenje večeras u Dubrovniku, ali da to ne treba da bude nešto o čemu bi trebali da razmišljaju.

"Igraju kući. Ali nije to igra koja je vrhunska, možemo da im pariramo. Jedini faktor na koji bi se osvrnuo, koji ih je pratio do sada je da je suđenje na njihovoj strani, što je za očekivati, jer su domaćini, Moramo i to da prebrodimo i da ne razmišljamo o tome", kazao je Aleksa Ukropina.

Najiskusniji u našem timu, Draško Brguljan, očekuje izuzetno težak meč i nada se uspjehu.

“Čeka nas veliki rival, jedan od favorita ne samo za medalju, već za zlato. Biće jedna izuzetno teška utakmica, ali mislim da imamo svoje šanse. Važan je početak, da pokušamo da ne padnemo pod atmosferu koja će biti na bazenu i malo po malo kako utakmica bude odmicala ja mislim da ćemo imato svoje šanse”.

oš jedan uzbudljiv okršaj očekuje naš reprezentativac Vasilije Radović.

“Moramo da budemo skoncentrisani i stalno u fokusu. Znamo da će biti pune tribine. Poznajemo ekipu Hrvatske veoma dobro. Posljednji put igrali smo na Svjetskom prvenstvu u Japanu kada smo ih izbacili. Sigurno je da ćemo ih dobro analizirati. Ako ritam bude na nivao kao protiv Španije, mislim da se možemo nadati pobjedi.”

Hrvatska je, nakon penala, bila bolja od Španije 14:12, dok je protiv Francuske bila ubjedljiva 12:7.

 Prenos utakmice Crna Gora-Hrvatska možete pratiti večeras od 20:15 na Drugom kanalu Javnog servisa, kao i na portalu RTCG-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније