Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Л.В.

03. 06. 2023. 22:53 >> 00:13

LIGA ŠAMPIONA

Pro Reko je suvereni gospodar Evrope: Ivović kao u najboljim danima

Vaterpolisti Pro Reka još jednom su pokazali da su neprikosnoveni u Evropi pobjedom od 14:11 u finalu Lige šampiona protiv Novog Beograda.

Na bazenu "11. april" u Beogradu, od samog starta postojala je samo jedna ekipa, i gotovo ni u jednom trenutku nije došlo do toga da rezltat ode u drugom smjeru.

Posebno se istakao naš bivši proslavljeni reprezentativac Aleksandar Ivović, koji je pokazao da je jedan od simbola moćnog tima iz gradića u okolini Đenove, a njegova partija u finalu je podsjetila na dane kada je bio jedan od, ako ne i najbolji vaterpolista na svijetu.

Za našeg vaterpolistu u finalu tri gola.

Ekipa Sandra Sukna je povela već na početku sa 2:0, preko Di Fulvia i Benedeta, a onda je nakon što je Strahinja Rašić smanjio na 2:1, uslijedila nova dva vezana gola italijanskog tima preko Ivovića i Zalankija.

Probali su Beograđani, prije svi preko, praktično jedinog raspoloženog igrača ovog meča, španskog vaterpoliste Alvara Granadosa, ali Sukonva ekipa je uvijek imala odgovor.

Jedan od najljepšid detalja meča viđen je kod rezultata 6:3 kada je upravo naš Ivović postugao spektakularni pogodak sa prvo vođstvo od četiri gola razlike.

Probala je srpska ekipa da se vrati u meč, ali najbolje što su upjeli da je da priđu na 9:7.

Nije pomoglo ni što su imali četiri vezana minuta igrača više, jer je Gonsalo Ečenile zaradio brutaliti, ali to se nije odražavalo na igri u bazenu.

Tada je ponovo pogodio dva puta Di Fulvio, a kasnije je Zalenki sa dva gola održavao prednost i donio Pro Reku 11 titulu šampiona Evrope, od čega treći put zaredom.

Du Fulvio i Zalenka su na kraju postigli po 4 pogotka, gol manje Ivovića, a kod Novog Beograda Granados je dao pet golova, Rašović tri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније