Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

01. 01. 2014. 14:16 >> 14:16
1

SPORTSKA NACIJA

Janović: Sport brend koji treba gajiti

Sport u Crnoj Gori je brend koji treba gajiti, kako bi i narednih godina donosio puno radosti, kazao je kapiten crnogorske vaterpolo reprezentacije Nikola Janović.

On je proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2013. godini u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) i Udruženja sportskih novinara.

Janović je predvodio crnogorsku reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva u Barseloni.

On je, komentarišući najavljeno povlačenje iz reprezentacije, kazao da je nakon SP odlučio da završi reprezentativnu karijeru i da je još pri tom stavu, ali da to nije konačna odluka.

“Nakon SP najavio sam da ću se povući iz reprezentacije i još sam pri tom stavu, ali kao kapiten imam veću odgovornost. Razgovarao sam sa direktorom Petrom Porobićem i selektorom Rankom Perovićem, koji su izrazili želju da sačekam sa tom odlukom. Da vidimo kako će funkcionisati tim do Evropskog prvenstva, ima još vremena, do tada ću odlučiti”, kazao je Janović agenciji Mina.

On je kazao da je u 2013. godini ispunio svoje snove, navodeći da su priznanja najbolja potrvrda da uloženi trud i rad često mogu da učine da želje i snovi postanu stvarnost.

“Kao dijete kad počnete da se bavite sportom san je da postanete najbolji. Kad vam neko ukaže tu čast i proglasi vas najboljim sportom vaše države to znači da ste u sportu postigli praktično sve što ste mogli”, rekao je Janović.

On je kazao da svi crnogorski sportisti imaju isti cilj, da se zastava Crne Gore zavijori što više puta i da se himna što više svira na najznačijim takmičenjima.

“Prava smo sportska nacija. Ne treba da se opterećujemo pričom da nas ima samo 650 hiljada, već da imamo sportski gen i inat i da uz odgovarajuću infrastrukturu možemo biti u svjetskom vrhu. Na pravom smo putu i siguran sam da će i u 2014. godini biti još puno medalja. Mi sportisti znamo da moramo žrtvovati sve što jesmo za ono što želimo postići”, rekao je Janović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније